subota, 20. svibnja 2017.

Dobro se dobrim vraća - poučna priča o dobroti...

Siromašni dečak je prodavao robu od vrata do vrata kako bi se školovao. Jednog dana pošto nije imao novaca a beše puno gladan, odluči da zatraži obrok u prvoj kući na koju naiđe.

Ali kada je mlada žena otvorila vrata, on se samo usudio da pita za čašu vode. Ona ga pogleda i shvati, da je dečak verovatno gladan. Ubrzo, mu je donela veliku čašu mleka. Brzo je popio mleko, i upitao devojku, koliko treba da plati . Ona je odgovorila : "Ne duguješ ništa . Majka nas je naučila da nikad ne prihvatamo novac za dobrotu koju učinimo". "Onda vam hvala od sveg srca ", - rekao je on i osetio da je sada jači, ne samo fizički, već i mentalno, osetio je spremnost da se suoči sa svim teškoćama koje život nosi.

Prošle su godine. Jednog dana ta žena je postala ozbiljno bolesna . Lokalni doktori nisu mogli da joj pomognu , zato su je poslali u veći grad, kod specijaliste. Jedan mladi doktor pozvan je na konsultacije. Kada je ušao u bolničku sobu, odmah je prepoznao ženu, to je bila ona ista koja je mu je pomogla kada je bio siromašan, ista ona koja mu je u čašu mleka ulila svu svoju snagu i dobrotu, baš kada mu je to bilo najpotrebnije. Doktor je bio odlučan da uradi sve i pomogne ženi da se oporavi od te teške bolesti .       Lečenje je dugo trajalo, ali zajedno su uspeli da prevaziđu bolest . Posle nekog vremena žena je dobila račun za njen tretman . Bila je zabrinuta da će račun biti toliki, da će joj trebati ostatak svog života da kako bi ga izmirila. Konačno , kada je žena pogledala račun, umesto iznosa stajale su reči: "Plaćeno u potpunosti sa čašom mleka".                                                                                                          

Nema komentara:

Objavi komentar