četvrtak, 23. veljače 2017.

Pobijedila rak, podmladila cijelo tijelo i duh: Ovako se hrani dr Maja Volk!

Za ovakvu prehranu po riječima Maje Volk nagrada je trajno zdravlje, pomlađen izgled, zategnuta koža, bujna živa kosa, radosne misli, ali i promjena iznutra
*Maja Volk je vlasnica dva doktorata, poznato tv lice u Srbiji, filozof i spisatelj, a iza sebe ima dva braka i troje djece. Objavljuje znanstvene radove iz oblasti teatrologije, filmske i kazališne kritike i bavi se dramskim stvaralaštvom. Pisala je scenarije za televizijske drame, radio drame, igrane filmove, a skorijih godina se orijentirala na pisanje knjiga. Od 1992. godine predaje Filmski i tv scenario na FDU-u u Beogradu. Godinama radi kao radijski i televizijski voditelj. Ovdje će podijeliti svoje iskustvo kako je pobijedila karcinom…

“Prije 5 godina sam operirana, da sam tad znala ovo što sad znam, ne bih dopustila operaciju ni kemoterapiju. Prije 50 godina vrh medicine “liječio” je homoseksualce i epilepsiju lobotomijom, nadam se da će i ovo divljaštvo “sjeci, sprži, spali” za 50 godina biti prevaziđeno. Važno je da čovjek zna da on odlučuje o svom životu, a ne liječnik, i da zna da postoji i druga mogućnost.”
Maja kaže da je pogriješila što je pristala na operaciju, umjesto nje trebalo je jednom mjesečno piti laneno ulje, prijeći na živu hranu i ići na psihoterapiju:
– Trebalo je da vidim što sam to sebi htjela učiniti. Podsvjesno, nisam se mogla izboriti sa smrću majke, razvodom, troje djece, tijelo je odgovorilo rakom. Sad idem s pozicije ljubavi, radosti i razumijevanja, ne dam više na sebe, neću ući u sustav koji melje. Prestala sam gledati vijesti, čitati novine i trovati se time.”
“Zar nije čudno brinuti o gorivu koje ulivate u svoj automobil, pa čak i o hrani za svog ljubimca, često mnogo više nego što to činite za sebe?”, pita se Maja Volk u svojoj knjizi “Kotlići su u paklu, u raju nema kuhanja ” i podsjeća da gorivo čovjeka čine kisik, voda i sunce, a da su biljke jedine koje mogu direktno pretvarati sunčevu energiju u tvar i samim tim kada jedemo žive biljke dobivamo i sunčevu energiju.
“Učinci takve prehrane se odmah osjete jer onda nema podočnjaka, umora, koža vam blista, sjaji se, nema prištića, tvrdih peta, grubih laktova, celulita, venica, ožiljci nestaju, a krv i metabolizam se tako srede poslije tri tjedna da ni hunjavicu ne možete imati “, kaže Maja koja se već sedam godina isključivo hrani sirovim namirnicama i u svojoj knjizi nudi brojne recepte pripremljene isključivo od sirovih namirnica.
U živu hranu spadaju voće, povrće, sjemenke, klice, hladno prešana ulja, hrana bez soli jer sirova hrana ima svoju sol koju gubi kuhanjem i zato je kuhana hrana bljutava dok joj se ne dodaju začini. Hladno prešana ulja od masline, sezama, kikirikija, bundeve, kukuruznih klica, maka, lana, rastvaraju se u vodi i limunu, ne lijepe se za crijeva, a podmazuju organe tako da sve u organizmu radi “kao podmazano”.

“Ja imam vrlo jasan i živ osjećaj da su mi organi iznutra” čisti “. Nema znoja, nema mirisa, nema kiseline, a onda vam se promjene i misli, pa nema kiselih i ljutih misli. Kad u vašem organizmu ništa ne truli, onda se i ne osjećate trulo. Osim svježeg, zamrznuto voće i povrće ima istu vrijednost i enzimi ništa ne gube zamrzavanjem, već se oni uništavaju zagrijavanjem. Da je drugačije, organe za transplataciju bi blanširali, ali oni bi onda bili “mrtvi”, zar ne ? “,  napominje Maja koja se izliječila od karcinoma i nakon operacija, agresivnih terapija i lijekova s radošću kaže da su njeni organi zahvaljujući sirovoj prehrani danas “mladi”, a ona puna života i radosti.
Maja preporučuje da se voće jede ujutro do podneva, jer se u tom razdoblju vrši detoksikacija u organizmu.                                                                                              “Ako započnete dan voćem imat ćete energije na pretek, a ukoliko tada unesete obilan prženi doručak tijelo će morati odvojiti novu energiju za probavu i zato vam se tad najčešće spava. Za vegansku kuhinju je porebno imati sokovnik, sjeckač i blender. Ovakav vid prehrane donosi kuhinju bez mirisa, prženja, gomile tava i lonaca, s drastično smanjenom potrošnjom struje i deterdženata jer toplom vodom možete isprati sve.
Princip ove prehrane je jednostavan – jedite svakog dana u svim bojama! Ujutro i navečer Maja ima voćne obroke:
“Ujutro u blender stavim bananu, kivi, zamrznuto bobičasto voće, klice, med, pelud, sok iz sokovnika od cikle, mrkve, jabuke, naranče, celer, peršin … kombinacije su beskrajne. Od kilogram i pol dobije se 1 litar “gustiša” koji treba podijeliti na dva dijela. Jednu polovicu popijem ujutro, jednu navečer.                                                                                          Između toga pojedem jedan ili dva salatna obroka kojima je uvijek osnova zamrznuti grašak ili kukuruz šećerac (samo otopljen, ili preliven mlakom vodom). To su protein i ugljikohidrati, a uz to sve kombinacije dolaze u obzir – paprika, rajčica, luk, naribana cikla, naribana mrkva, naribana tikvica, rukola, salata, začinsko bilje, celer … i sve to je začinjeno divnim uljima, a umjesto octa sokom od limuna. Takav obrok obavezno pospem mljevenim sjemenkama lana, stavim bučine golice, 2-3 badema, 2-3 oraha, 2-3 sirova kikirikija (najviše 50 g sjemenki dnevno). Između obroka ponekad grickam suho voće, šljive, marelice, grožđe i sve to ne može mi dosaditi jer svaki put osjetim radost svake moje stanice koja se raduje ovoj hrani.”

Za ovakvu prehranu po riječima Maje Volk nagrada je trajno zdravlje, pomlađen izgled, zategnuta koža, bujna živa kosa, radosne misli, ali i promjena iznutra. Tad počinjete pogledom tražiti sunce, udišete punim plućima život, povećava vam se sposobnost mozga da rješava probleme, kreativniji ste, nestaju depresija, nervoza, glad.
Izvori: bgonline.rs i pulsonline.rs                                                                        preuzeto sa:atma.hr

Broj komentara: 10:

  1. Sjajno. Sto dalje o Lekara, hemoterapija, I farmaceutske mafije.Na ovaj nacin ndema neizlecive bolesti.
    Treba samo malo hrabrosti usaglasiti se sa sobom I krenuti. Bicete VECNO ZDRAVI, a ne u remisiji kako kazu lekari

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je u potpunosti se slažem s komentarom... veliki pozdrav za vas i sve prijatelje...

      Izbriši
  2. ,,,Za ovakvu prehranu po riječima Maje Volk nagrada je trajno zdravlje, pomlađen izgled, zategnuta koža, bujna živa kosa, radosne misli, ali i promjena iznutra,,,,pa kod nje je sve obrnuto,jel ima ogledalo...sve visi,ajde molim vas ajde da pisemo da bi se pisalo....

    OdgovoriIzbriši
  3. Svaka cast, to je super, ima jako puno istine u tome, potpisujem 100%!
    Ali, jedno pitanje.
    Jel vi znate koliko zapravo košta takva prehrana?!
    Takvo nesto si moze priuštiti osoba sa veoma debelim bankovnim računom i puno slobodnog vremena, a ne četveročlana obitelj na minimalcu ili jos gore na jednoj plaći i socijali.
    Znači ako hoćeš biti zdrav na zdravoj prehrani moraš biti bogat.
    U suprotnom jedeš pokvareno meso puno hormona koje kupuješ na akciji.
    E to je današnja stvarnost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da,nažalost moram se složiti s vama da je skupa ovakva vrsta ishrane i da je nemože priuštiti svako, ali s druge strane zdravlje je najvrednije i bilo bi mi drago da uopšte nemam ovakvih objava i da su svi zdravi...Hvala vam na komentaru i veliki pozdrav za vas i sve prijatelje...

      Izbriši
  4. Nije tacno, mozete zakupiti bastu i gajiti povrce i stalnoradjajuce jagode...Basta moze imati samo 10 ari i to je dovoljno za cetvoroclanu porodicu...Bice i viska...

    OdgovoriIzbriši
  5. Nece Vam trebati hemija, za pranje je dovoljna voda i soda bikarbona...Mozete skuvati domaci sapun za ves, sudove, telo...Samponi nisu potrebni...Vise nista ne kupujem od hemije...

    OdgovoriIzbriši
  6. prelijepo..možda je to pravi korak koji vodi prema OVOME;
    http://galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=9&t=4595&sid=7ab9029aac18949b13d9e278c5eedf8e

    OdgovoriIzbriši
  7. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  8. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši