subota, 7. siječnja 2017.

Dr Wayne Dyer: Mir će doći kada postanete onaj koji liječi, a ne onaj koji sudi

Ako želite biti glas mira u svijetu, počnite tako što ćete mir učiniti permanentnim stanjem u svom životu. Vaše Više Ja zna put, i sve što vam je potrebno jest svjesnost i odlučnost da poslušate zov ljubavi, oproštaja i dobrote, dok živite dane svog života. Evo nekoliko ideja o kojima možete porazmisliti:  

                                         1. Morate ponuditi mir da biste ga imali. Mislite o sebi kao o miroljubivoj osobi. Obratite pažnju na nametanje vašeg ega da bude uvrijeđen nečim, i pokrene konfrontacije i sukobe s okolinom. Pokušajte reći: ‘Zaista imaš izazovan dan.’ službeniku u pošti, umjesto: ‘Već 15 minuta čekam u redu!’ Neka vaše prisustvo puno ljubavi, a ne vaš ego, predvodi vaše riječi i djela.
2. Zapamtite da žaljenje i kukanje donosi samo nemir, dok komunikacija donosi mir. Možete raspršiti kuknjavu tako što ćete otpustiti vlastitu naviku da ‘upijate’ sve u sebe, i vježbati oproštaj. Ako ste ljuti na nekog u vašem životu, radite na tome da komunicirate s tom osobom. Nekoliko trenutaka diskusije dovoljno je da oproštaj poništi nemir i oslabi utjecaj vašeg ega koji obožava anksioznost.


3. Podarite sebi poslasticu u vidu trenutka mira samo za sebe, svakog dana. Iako samo na par trenutaka, iskusite ovaj ključ za više stanje svijesti. Ugasite unutarnje dijaloge, i uvidite razliku između konstantnog blebetanja i blagoslova vaše tihe konekcije s Univerzumom. Ovo je najsigurniji način da oslabite kontrolu ega i da se pomaknete ka unutarnjoj viziji mira koja je vaše pravo od rođenja.


4. Podsjetite sebe da je najbolja tehnika za uspostavljanje mira u vašem životu, da uvijek izaberete ljubaznost kada se ispred vas nađe izbor između biti u pravu ili biti ljubazan. Ovo je jedina, najučinkovitija metoda za pobuđivanje osjećaja mira, koji ja znam. A izbor imate u svakoj od vaših interakcija.Kada je vaše Više Ja prisutno, ono uvijek promoviše mir. Ako imate dvoumice je li to vaš ego koji sad govori ili vaše Više Ja, odgovor postaje očigledan kada se zapitate: ‘Hoće li ovo donijeti mir ili uznemirenost u moj život?’ Mir ne možemo naći u tome da budemo u pravu, ili da budemo ljuti, ili povrijeđeni. Po svaku cijenu, radite na tome da ispravljate pogrešne stvari koje vidite i primjetite, ali to radite s razumijevanjem i svjesno da vas ljutito srce sprečava spoznaje s Bogom na stazi vaše svete potrage. Mir će vam doći kada postanete onaj koji liječi, a ne onaj koji sudi.                                                                                                                                izvor:http://alternativainformacije.com/

1 komentar:

  1. Dr Wayne Dyer: "Mir će doći kada postanete onaj koji liječi, a ne onaj koji sudi"!

    OdgovoriIzbriši