četvrtak, 1. veljače 2018.

OVO se događa kada se misao ponavlja iznova i iznova!

Zamislite svaku misao koju mislite kao mentalnu fotografiju.
Kada je misao izložena mozgu, vrlo malo toga se događa, ali kada se misao ponavlja iznova i iznova, ona se počinje razvijati i zadržavati u umu kao izložena fotografija.


U stvari, misli su vrlo snažne.                                                                                             Sve na što se mentalno usredotočite širi se u snažnu međusobno povezanu mrežu neurona. Ta mreža zatim drži tu misao kao sliku, a vaš podsvjesni um će vas natjerati da poduzmete radnje koje će tu sliku pretvoriti u stvarnost.
To nije teorija – to je dokazano istraživanjem suvremene neuroznanosti.
Morate biti oprezni sa svojim mislima, osudama i stavovima. Ako usredotočite svoje misli na nešto što ne želite – vi zapravo jačate sliku neželjenih stvari u svojoj mreži.
To je razlog zašto nas briga o nečemu zapravo dovodi bliže tom nečemu. Briga je zapravo vrlo moćan oblik negativnog postavljanja ciljeva.


Što više brinete o nečemu, jača je neuronska mreža koja sadrži sliku tu sliku.
Što je jača mreža – vjerojatnije je da će vas vaš podsvjesni um dovesti do toga da poduzmete radnje koje vas zapravo vode prema onome o čemu brinete.

Uloge koje su odigrale emocije

Što više emocija prati vaše brige, to je jača vaša neuronska mreža tog segmenta. Emocije – bilo pozitivne ili negativne – su neuronski super – punjači. To uključuje stres – koji je emotivni pokretač!
Shvatili ste princip negativnog ciklusa koji stvara briga. Više brige, više stresa. Što je više stresa, vaš um postaje manje kreativan i bistar. A što manje kreativni postajete, manje je vjerojatno da ćete riješiti problem o kojem brinete. Plus – što više (i strastvenije) brinete o nečemu – brže ćete doći do toga o čemu brinete.                                                                 

Dokazano rješenje

Postoji jedno, jedino rješenje za to. Morate izaći iz ciklusa stresa/brige i usmjeriti svoj mentalni fokus negdje drugdje.


Ono na što se usredotočite – to raste. To je razlog zašto je tako važno da ne budete usredotočeni na vaše probleme! Umjesto toga usredotočite se na stvaranje pozitivnih rješenja koja stvaraju ono što želite.
Plan djelovanja:
  •  Pretvorite svoje probleme u ciljeve
  •  Napravite detaljan plan cilja
  •  Podijelite svoj plan na najmanje moguće svakodnevne korake, a zatim …
  •  Započnite djelovanje – korak po korak
U međuvremenu:

1. Prestanite brinuti

Zapamtite – briga je vrlo moćan oblik negativnog postavljanja ciljeva.                                      

2. Stvorite novu mentalnu slikuStvorite i zadržite mentalnu sliku vašeg života kada dosegnete svoj cilj. Što više emocija uključite u tu pozitivnu sliku i što češće usmjerite svoj mentalni fokus na nju, vaše neuronske mreže koje drže tu sliku postati će jače.

3. Reducirajte stres

Ukoliko ne obuzdate stres, on će nastaviti graditi negativne neuronske mreže. Nemojte se zavaravati u vezi stresa – on je jedan od glavnih razloga mnogih ozbiljnih, po život opasnih tjelesnih stanja. „Brainwave“ trening je najbrži način da smanjite stres.

4. Izgradite svoje samopouzdanjePoduzmite neke korake kako bi izgradili vaše samopouzdanje. Medicinske studije su pokazale da nisko samopouzdanje i negativne misli uzrokuju fizičko smanjenje mozga čak za 20%. Manjak samopouzdanja nije mali problem – on postavlja nerealna ograničenja na cijeli vaš život!                                                                                                                     

5. Vodite brigu o vašem fizičkom tijelu

Većina ljudi uzima svoje zdravlje zdravo za gotovo sve dok se nešto ne dogodi. Pokazalo se da nedovoljno unošenje vode umanjuje mentalne procese čak za 50%. Uvedite šetnju i 20-minutni trening u svoj život i vaš mozak će početi proizvoditi „sretne“ moždane neurotransmitere.

6. Vježbajte snagu svog umaMozak funkcionira jednako kao i ostali mišići u tijelu – ukoliko ga ne koristite – on propada! Znanstveno je dokazano da mozak ili raste ili se fizički smanjuje.                                            izvor i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar