ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Kakve su majke: Nema boljeg roditelja od Vage, mame Škorpioni najnapornije!

Bilo da ste se već ostvarili u ovoj važnoj ulozi ili tek planirate, evo što vam je zapisano u zvijezdama po pitanju roditeljstva


Svatko od nas ima drugačiji pogled na roditeljstvo i odgoj djece, a tu su i one čuvene rečenice koje smo svi bar jednom izgovorili: Ako moje bude ovakvo … ili: Ja to nikad ne bih učinila svom djetetu …
Naravno, nema toga što nam je zapisano u zvijezdama, a da ne možemo promijeniti vlastitim izborima, ali možda će vam biti zanimljivo pročitati što nam govori Zodijak, koje nam naznake daje po pitanju kakve ćemo biti kao majke, piše Marieclaire.com.
Ovan
Najjači aduti: Povjerenje, samosvjesnost, snaga, neustrašivost
Najveće slabosti: Natjecateljski duh, bijes, opsesija, sujeta, sebičnost
Roditeljski stil: Vi ste prava mama ratnica! Mama Ovan na svemu što radi ostavlja svoj potpis, pa će tako biti i s vašim djetetom. Unaprijed razrađujete strategiju i odgajate djecu po točno utvrđenom planu.


Bik
Najjači aduti: Stabilnost, dobar ukus, pristojnost, upornost
Najveće slabosti: Povlađivanje, sklonost ka materijalnom, sujeta, promjenjiva raspoloženja
Roditeljski stil: Prvo posao, onda zabava – to je vaš roditeljski moto. Nekim danima vaša djeca će vas zvati sadistom, dok drugim danima neće biti mekšeg roditelja.
Blizanci
Najjači aduti: Prilagodljivost, mladenački duh, znatiželjnost, originalnost, kreativnost
Najveće slabosti: Nedosljednost, kontradiktornost, nestrpljivost, nesposobnost slušanja
Roditeljski stil: Vaša djeca će uvijek biti u dilemi kako ćete reagirati ili što ćete reći, nikad neće znati na čemu su.


Rak
Najjači aduti: Osjećajnost, predanost, sentimentalnost
Najveće slabosti: Promjenjiva raspoloženja, strašljivost, ljubomora
Roditeljski stil: Znak Zodijaka kome je majčinski instinkt duboko usađen u genetski kod. Ona se ponaša kao majka i prema prijateljima, obitelji, svima, pa će se lako naviknuti na najvažniju životnu ulogu. Sve će na vrijeme proučiti o trudnoći i odgoju djece, a posvećena je i brižna kao nijedan drugi znak horoskopa.
Lav
Najjači aduti: Samopouzdanje, kreativnost, razigranost
Najveće slabosti: Previše energije, sebičnost, težnja za centrom pažnje i dramom
Roditeljski stil: Karizmatična i kreativna mama Lav zaštitit će svoju djecu po svaku cijenu, odgajati ih tako da uvijek budu ponosni (kao ona) i bit će najdivnija, samo ako joj baš djeca ne stanu na put.



Djevica
Najjači aduti: Organiziranost, zdrave navike, visok intelekt
Najveće slabosti: Osuđivanje, neurotičnost, previše analiziranja
Roditeljski stil: Mami Djevici potrebno je malo više vremena da prihvati da je njihov život sada podređen djetetu. Ali, kada to shvati, potpuno će se posvetiti bebi, a sebe staviti u drugi plan.
Vaga
Najjači aduti: Strpljenje, neustrašivost
Najveće slabosti: Nedosljednost, sujeta, snobizam
Roditeljski stil: Mama Vaga svoje dijete stavlja ispred sebe i svakoga. Zna kako balansirati život, a iako nekad ispadne iz vlastite organizacije, lako se vrati. Postupa prema djeci kao prema zrelim ljudima, sve voli objasniti i saslušati.


Škorpion
Najjači aduti: Snaga, fleksibilnost, intuicija, snaga volje
Najveće slabosti: Kontroliranje, paranoja, emocionalna nedostupnost, opsesivnost
Roditeljski stil: Mama Škorpion je pomalo zastrašujuća mješavina kreativnosti i opuštenosti, a u isto vrijeme i pretjerane težnje da zaštiti i kontrolira djecu. Ma što da se događa oko nje, ona možda i ne primijeti, ali su joj djeca uvijek ispred očiju i na pameti, što mališani i tinejdžeri nikako ne vole. Prema mišljenjima mnogih, Škorpion je najnapornija majka Zodijaka.
Strijelac
Najjači aduti: Mudrost, smisao za humor, perspektivnost, avanturizam
Najveće slabosti: Nestrpljenje, grubost, nabusitost, nedostatak stava, previše spontanosti
Roditeljski stil: Pošto su navikle živjeti spontano i u svom ritmu, dijete je za njih velika životna promjena. Zbog toga im roditeljske obveze i predanost ponekad teško padaju, ali sklone su i da odu u krajnost i posvete se djeci u toj mjeri da postanu kronično iscrpljene.


Jarac
Najjači aduti: Tradicionalne vrijednosti, dosljednost, strpljenje, pažljivost
Najveće slabosti: Anksioznost, stalna briga, preobazrivost, pesimizam, sumnjičavost, preozbiljnost
Roditeljski stil: Autoritativne majke, koje djeci postavljaju jasne granice i pravila. Djecu će približiti tradiciji, jer je same jako poštuju, i kroz nju će ih i odgajati.
Vodenjak
Najjači aduti: Mladenački duh, originalnost, poštenje
Najveće slabosti: Otuđenost, postavljanje previše granica, drama, popustljivost
Roditeljski stil: Neobična i radoznala mama Vodenjak svaki čas mijenja roditeljske metode, i to bez prethodnog upozorenja. Svoju ulogu vidi kao veliko putovanje i dobro se na njemu snalazi.


Ribe
Najjači aduti: suosjećajnost, mašta, kreativnost, dobro njegovanje
Najveće slabosti: Osjećaj krivnje, nestabilnost, sklonost manipulaciji


Roditeljski stil: Mama Riba obožava sebe častiti darovima i putovanjima, ali isto želi priuštiti i svojoj djeci. Također, sve ono što ona kao dijete nije imala, mama Riba će učiniti sve da njezina djeca dobiju.
izvor:stil.kurir.rs/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar