ponedjeljak, 15. siječnja 2018.

Ako osjetite ovih 6 emocija, primate poziv duše!

Dođe vrijeme u vašem životu kada upoznate nekoga u koga kao da se zaljubljujete, premda vam se zapravo ne sviđa ta osoba.


Nemate pojma zašto, ali samo želite biti tu za tu osobu. Međutim, kad završite s pomaganjem, polako izgubite interes. To je jasan primjer poziva duše.

Priroda poziva duše

Poziv duše se događa kada osoba čuje vapaj druge duše koja traži pomoć.
To je moguće na razini duše i može se ostvariti kroz molitvu, tražeći Boga, Višu silu ili Svemir, piše Conscious reminder.
Vrlo osjetljivi ljudi, kao što su iscjelitelji i empati, vjerojatno će odgovoriti na ovaj poziv. Ako ste i vi odgovorili, onda ste vjerojatno jedan od njih.

6 emocija koje se pojavljuju kada netko prima poziv duše

Sljedeće emocije se pojavljuju kada čujete poziv duše:
  • Osjećaj zaljubljivanja u osobu.
  • Stalno vam je ta osoba u glavi kao da ste opsjednuti s njom.
  • Imate potrebu prenijeti joj poruku, iako je malo vjerojatna ta mogućnost.
  • Želite biti s tom osobom kako bi joj pružili podršku ili utjehu.
  • Osjećaj snažnog neslaganja s nečim što osoba čini.
  • Misao ili osjećaj govori vam da im pomognete na neki način.
Kako bi stvari bile jasne, morate biti svjesni razlike između ljubavi i poziva duše.


Kako se ljubav razlikuje od poziva duše

Ljubav je kada vam se čini da vas prisutnost druge osobe ispunjava. Prihvaćate drugu osobu onakvu kakva jest  i živite skladno s njom na svim razinama, bez potrebe za posebnim spašavanjem druge osobe.
U poziv duše obično je ukorijenjen osjećaj suosjećanja uz želju da se pomogne toj osobi. Kada ste sigurni da je ono što osjećate poziv duše, slijedite ga i činite ono što vam govori čak i ako se čini budalastim.
Primjer – kada imate potrebu nekome prenijeti poruku. Možete im pristupiti i reći: “Imam osjećaj da ti ovo moram reći i na tebi je da odlučiš kako ćeš to iskoristiti.” Najčešće, ono što kažete je ono što druga osoba treba čuti.
Drugi put, pozvani ste da pomognete u vezi nekog problema. Kada ste pozvani, to znači da imate alate i sposobnost pružanja rješenja. Međutim, postoje određene pogreške koje ljudi rade kada dobiju poziv duše!
Pazite na ove 4 pogreške prilikom odgovaranja na poziv duše:


1. Pogrešno smatrate da je to poziv ljubavi

Kada odgovarate na poziv duše, morate biti oprezni. Kada počinite pogrešku u prepoznavanju poziva duše i mislite da je to ljubav, ući ćete u vezu zbog pogrešnih razloga, a to ćete osjetiti kasnije.
Kada dođe vrijeme da poziv završi,  završit će i osjećaji povezani s njim. Tada se možete naći u situaciji da živite s osobom s kojom više ne želite biti.

2. Osoba može biti opsjednuta s vama

Nakon što pomognete nekoj osobi, možda će joj biti tako ugodno biti u vašoj blizini da će se ponašati kao da je opsjednuta s vama.  Ili, možda će željeti  više od onoga što ste ponudili pa možda čak i vašu energiju.
Pobrinite se da joj date do znanja gdje su granice i koje su namjere koje stoje iza vaših postupaka.

3. Pozivatelj možda nije spreman primiti pomoć

Vi ponudite pomoć, ali u trenutku pružanja te pomoći odjednom nestaje potreba za njom, to govori da pozivatelj nije spreman primiti pomoć.
Morate nastaviti provjeravati svoje osjećaje, jer će vjerojatno doći do promjena.

4. Poziv duše može se odvijati u oba smjera

Tu ste kako bi pomogli, ali druga osoba donosi vama nešto što vam je potrebno. To je blagoslov za oboje i tada se događa da i vi i druga osoba rastete.


Ako se oglušite, to će vas spriječiti da pomažete jedni drugima. Štoviše, pravi vapaj za pomoći mogao bi dolaziti iz vaše vlastite duše i potreba da se pomogne drugoj osobi bila je samo sublimacija problema.

Zaključak

Poziv duše je uobičajeno iskustvo za većinu nas. Bolje razumijevanje pomaže vam u odgovaranju na poziv. Pozivi duše obično su češći u obiteljskim odnosima, kada roditelj osjeti da dječja duša treba pomoć.
Većina roditelja ne zna kako pristupiti svom djetetu, tako da odluče zanemariti taj osjećaj. A dijete odgovara svojim stavom kao samoobrambenim mehanizmom.
Za neke pozive potrebno je malo vremena da odgovorite, dok drugi mogu trajati godinama. Možete imati i nekoliko poziva istovremeno. Kad se pojavi zov duše, prigrlite ga i otpustite isprike.
Ono što je važno je da, budući da dobivate poziv duše, možete pomoći drugoj osobi da učini ono što treba učiniti. Puno pomaže ako ne razmišljate previše o solucijama. U većini slučajeva dovoljan je jednostavan razgovor i povezanost s drugom osobom.
Jedan odgovor na poziv, jedan korak do iscjeljenja ovoga svijeta.


izvor: Conscious reminder/ Prevod i preuzeto sa: atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar