nedjelja, 17. prosinca 2017.

Magija kontakta očima: Kada se duše dodiruju i iscjeljuju

Više nego ikada tražimo inovativne nove načine koji nam mogu ponuditi iskustva koja uključuju dobrobit uma, tijela i duha.


Dublja povezanost

Kako bi stvarno mogli vidjeti jedni druge, u sebi imamo moćan alat za iscjeljivanje. Koliko često si dopuštamo da napravimo dublji kontakt s drugim ljudskim bićem? Jedinstven čin zadržavanja nečijeg pogleda – bilo da je to nova osoba, potencijalni poslodavac ili stari prijatelj – ima moć zapaliti ili probuditi vezu.                                                                        Istina je, međutim, da dugotrajan kontakt očima više nije dobro prakticirati zbog brzog, tehnički naklonjenog društva. Odrasli zadržavaju kontakt očima između 30 i 60% vremena, prosječno 60 do 70% je potrebno za stvaranje osjećaja emocionalne veze.
Danas su odnosi obično transakcijski; jedna osoba daje, a druga prima. U procesu zurenja u oči, sudionici su pozvani na iskustvo primanja, što bi im moglo biti strano.


Kakvoća međuljudskih veza je pokazatelj njihove razine mira i sreće. I kvantiteta i kvaliteta veze utječu na mentalno zdravlje, zdravstveno ponašanje, tjelesno zdravlje i rizik od smrti. Jednostavno kontakt očima je katalizator za poboljšanje osjećaja emocionalne povezanosti.

Iskustvo

Sam čin gledanja u oči poznat je u području budističke tradicije i duhovne psihologije. Suvremena praksa gledanja u oči odvaja moć vježbe u univerzalno dostupnu praksu. U ovom modelu gledanja u oči, sudionici, upareni u parove, izrađuju neposredan, neprekinuti kontakt očima koji traje između 60 sekundi i pet minuta.                                                      Tijekom sesije gledanja u oči, sudionici su na putovanju kroz istraživanje uzbuđenja i iscjeliteljskih emocija. Od njih se traži da šute tijekom procesa i da slijede upute, dok u pozadini svira pažljivo odabrana muzika.


Moć iscjeljenja

Kontakt očima kao praksa može biti vrlo moćna metoda iscjeljivanja, jer nam pomaže da prepoznamo onog ispred nas kao nas same. Izravno izaziva iluziju razdvajanja i pruža nam priliku da uzastopno kušamo naše temeljno jedinstvo.


Neki kažu da je kontakt očima otvorio vrata novom načinu postojanja i viđenja svijeta kako unutar tako i izvan sebe. Na energetskoj razini mogu se osjetiti moćni ljekoviti valovi u cijeloj sobi, potičući osjećaj dubokog jedinstva sa svima koji su prisutni i sa svime što je.             

Dodir duše

Tijekom razmjene sudionici mogu doživjeti meditativno stanje. Proces gledanja u oči poziva svoje sudionike da se sjete svoje urođene vrijednosti. Što više pojedinac može prihvatiti i predati sve što emocionalno emitira, to ima veću mogućnost da ide dublje, to je njegovo iskustvo bogatije.
Ideja biti viđen bez potrebe da se kaže ili učini bilo što kako bi bili cijenjeni ima značajan utjecaj na psihu.


izvor:oazaznanja/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar