subota, 3. veljače 2018.

Mjesečni horoskop za VELJAČU: Jak utjecaj pomrčine Sunca u Vodenjaku 15.02.!

Veljača 2018. godine je mjesec koji se može činiti dosadan na prvi pogled, jer nema izazovnih aspekata. Ipak, može postati nepredvidljiv zato što Sunce, Merkur i Venera prolaze kroz Vodenjaka, kroz znak koji je sam po sebi nepredvidljiv. Sredinom mjeseca imamo pomrčinu Sunca u Vodenjaku koja može donijeti iznenađenja.                                         Najznačajniji aspekt u veljači je kvadrat između Marsa smještenog u Strijelcu i Neptuna smještenog u Ribama. Ovaj aspekt formira se 17. veljače 2018. godine, ali njegov utjecaj može se osjetiti kroz cijeli mjesec, posebno u drugoj dekadi mjeseca.
Mars je planeta akcije, a Neptun donosi, između ostalog, iluzije, zbunjenost, nejasnoće i pasivnost. To znači da bi mogli napraviti neke krive, iracionalne poteze o kojima niste promislili, može doći do nesigurnosti, dvojbi i poteškoća u koncentraciji.


Mars može donijeti nezgode i skandale, a Neptun sakrivene stvari i ovisnosti, pa bi se mogli suočiti s događajima isprepletenim s lažima, izdajom, alkoholom, drogama, korupcijom, obmanama, prevarom, razotkrivanjem tajni i slično. Sve to može stvoriti veliku buku.
Mars – Neptun kvadrat može vas dovesti u neugodne situacije koje uključuju tekućine (gorivo, voda, ulje, para i drugo), kemikalije i plastiku. To je povezano sa zagađenjem voda, pomorskim nesrećama i utapanjem.
Marsova potreba za akcijom i Neptunovo idealiziranje mogu postati spoj koji se ispoljava kroz nasilje. Njihov utjecaj može biti još izraženiji budući da u pozadini već postoji težak kvadrat (još neformiran, ali aktivan) između Urana i Plutona, a dodatno tome Pluton pravi nefleksibilan odnos sa Saturnom, smještenim u Jarcu.
Astrološki događaj 15. veljače 2018. godine je djelomična pomrčina Sunca u Vodenjaku. Kao i sve druge pomrčine, i ova može donijeti nešto dobro ili loše.


Ova pomrčina je dio obitelji pomrčina Saros 150, s visokim stupnjem kreativnosti, povoljna za promociju novih ideja koje su podržane optimizmom i entuzijazmom i ako se njima dobro upravlja, mogu donijeti pozitivne promjene.
Pomrčina Sunca povezana je s informacijama, komunikacijom i putovanjima. Povoljna je za događaje koji potiču strastvene reakcije vezano za obitelj, dom, vlasništvo, korijene, tradiciju, zavičaj, nacionalnu pripadnost.

Utjecaj pomrčine Sunca najjači je oko 15. veljače 2018. godine. Ispod navodimo polje utjecaja za svaki znak:

Ovan – zajednica, grupa, društvo; popularnost, prijatelji, zaštitnici i oni koji vas podržavaju; nade i projekti.
Bik – društveni status, ugled, karijera, uspjeh, nagrade; nadređeni i autoriteti.
Blizanci – putovanja u daleke zemlje, kontakti sa strancima; internet, obrazovanje, kultura i duhovnost.
Rak – posao i ulaganja; naslijeđe i darovi, sponzorstva, nepovratna sredstva i pozajmice.
Lav – ljubavni život, brak, parovi; suradnje, dogovori, ugovori, suparništvo, sukobi, sudstvo.


Djevica – posao i obaveze; podređeni i nadređeni; zdravlje, higijena; kućni ljubimci.
Strijelac – intelekt, informacije, komunikacija, pregovori, intervjui, dokumenti, papirologija; putovanja, vozila; sestre, braća, susjedi.
Jarac – novac, zarada, troškovi, ušteđevina, profit, nekretnine; osjećaj vrijednosti.
Vodenjak – tijelo, pojava, fizički izgled, vitalnost, temperament; život općenito.
Ribe – tajne akcije i oni koji vas podržavaju tajno, predviđanje, sakrivene opasnosti (neprijatelji, opasne zone, bolesti).
OVAN 
U prvoj dekadi veljače 2018. godine, Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna je u dobrom položaju koji daje nadu i pomaže pri ostvarenju nadanja. Društveni život pomoći će pri zbližavanju, posebno događaji na kojima prisustvuje veći broj ljudi i to je povoljno za početak veze, ako to želite. Nakon 11. veljače Venera je u Ribama, u znaku koji joj daje moć, ali u nepovoljnoj kući koja ne ostavlja mjesta za slobodu izbora. U drugoj i trećoj dekadi mjeseca mogli bi imati snažne osjećaje, ali možda nećete biti sretni zbog toga. Može se raditi o tajnoj ljubavi.
BIK 
Veljača 2018. godine je obećavajući mjesec za Bikove kada se radi o vezama. Jupiter, Velika Sreća, se nalazi u kući parova Bika, u uzajamnoj recepciji s Marsom, vladarem ove kuće. To je dobra postavka u kojoj Mars i Jupiter surađuju u vašem najboljem interesu. I to nije sve! U drugoj i trećoj dekadi formira se sjajan trigon između Jupitera i Venere, planete ljubavi. Obje planete imaju pozitivan učinak, donose ispunjenje i nove prilike. Ipak, očekujte da ćete morati prvo prerasti poteškoće kako bi mogli ostvariti svoje snove. Ako u određenom trenutku morate donijeti važnu odluku, dobro promislite, jer ono što će se činiti očitim može biti zavaravajuće. Ako se potrudite, ako ne idealizirate stvari i ako ostanete prizemljeni, tada će sve biti u redu.
BLIZANCI


S Marsom u kući strasti Blizanaca veljača 2018. godine je strastven mjesec. Trošit ćete puno energije na ljubavni život. Podržavat ćete osobu do koje vam je stalo ili ćete ju pokušati pridobiti. Najbolje što možete poduzeti je udružiti snage kroz zajednički projekt, kroz inovacije i nešto korisno. Ako trenutno nekome udvarate, potrudite se, nemojte na očigled pokazivati svoje namjere, nemojte biti previše direktni. Odaberite suptilniji pristup. Ako vaša veza prolazi kroz krizu, nemojte biti impulzivni. Mars vas može isprovocirati, pa može doći do svađe. Pogledamo li iz drugog kutka vašu situaciju, ljubavni i poslovni život mogu biti isprepleteni.
RAK 
Ljubavni život Raka tijekom veljače 2018. godine je u ozbiljnom ozračju. Uz Saturna i Plutona u kući veza Raka zajednički je život pod teretom obaveza, zajedničkog napora ili interesa. Možda na stvari gledate zrelijim očima ili želite razotkriti neke istine u vezi vaših emotivnih potreba. U prvoj dekadi Venerin utjecaj donosi nove potrebe za analiziranjem situacija i stvari, za boljim razumijevanjem ili razotkriva tajne. Zadnja dekada usmjerena je prema intelektualnoj, kulturološkoj ili duhovnoj kompatibilnosti. Na kraju, ali ne i posljednje, nemojmo zaboraviti da se Jupiter nalazi u kući erotike Raka i taj dio ljubavnog života funkcionirat će savršeno. Ljubavnih ponuda neće nedostajati.
LAV
Tijekom veljače 2018. godine doživjet ćete neke zanimljive događaje. Prije svega, Mars je u kući strasti Lava, što govori o eksploziji strasti i ljubavnog života. Mars donosi žeđ za pustolovinama, neobuzdane čežnje i goruće strasti. Može to biti ljubav na prvi pogled i snažni osjećaji, ali događaji koji tome vode mogu biti užurbani i zato bi mogli napraviti neke ludosti i završiti u nevoljama. Pomrčina Sunca događa se u kući parova Lava i to je predispozicija neočekivanim događajima koji donose nešto posve novo. Najviše sreće u ljubavi imat ćete tijekom prvog dijela veljače, kada je i Venera u kući parova Lava.
DJEVICA 
U prvoj dekadi veljače 2018. godine nema značajnih događaja, ali početkom druge dekade situacija se mijenja, i to na bolje. Venera ulazi 11. veljače 2018. godine u kuću parova Djevice, što je dobra vijest za Djevice, jer Venera donosi ljubav, razumijevanje i sreću. Veće su šanse za ostvarenjem sreće, jer Venera pravi trigon s Jupiterom, vladarem kuće parova Djevice. Najizglednije je da će se situacija pozitivno razviti kroz putovanje, druženja, razgovore ili razmjenu poruka. Presudni faktor je mentalna podudarnost. Astrološki sklop je još povoljniji za ljubavni život u drugoj dekadi mjeseca kada Sunce prolazi kroz kuću parova Djevice.


VAGA 
Lako se može dogoditi da se zaljubite u veljači 2018. godine. Merkur se nalazi u 5. kući Vage, gdje se događa i pomrčina Sunca, pa možete očekivati neočekivane ili neobične događaje vezano za ljubavni život. Eksperimentirat ćete, ostvarit ćete neke promjene ili ćete biti iznenađeni promjenama. Najizglednije je da će se to dogoditi kroz prve dvije dekade. S druge strane, prva dekada je najromantičniji i najsenzualniji period, jer tada je i Venera u vašoj 5. kući. Za veze Vage važna je komunikacija, putovanja, kao i intelektualna podudarnost. Između poslovnog i ljubavnog života može biti poveznica.
ŠKORPION 
Veljača 2018. godine je sjajan mjesec za ljubav i brak, ponajviše zadnje dvije dekade. Jupiter, vladar kuće strasti Škorpiona, nalazi se u Škorpionu, a u kući strasti nalazi se Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpiona. Ovakav sklop planeta ima sjajan senzualan naboj i obećava Škorpionima užitak i zabavu, emotivno ispunjenje i sreću. U ovom periodu moguće su zaruke, a ako još niste upoznali svoju ljubav, mogli bi se zaljubiti. Ako ste u vezi razmišljat ćete o okrunjenju veze brakom i zajedničkom životu, pa čak i o djeci. Sve ono što parove povezuje s novcem mora se taktično i pažljivo razmotriti.
STRIJELAC 
U veljači 2018. godine Mars prolazi kroz Strijelca i to govori o fizičkoj energiji, čežnjama, seksualnosti i strasti. Mars vlada kućom ljubavi i erotike Strijelca. Da li vam moramo crtati kako će veljača izgledati? Da, shvatili ste! Ovo će biti vruć mjesec, jako vruć, iako je sredina zime. Ljubav vas zove i vi ju prizivate. Osjećaji su intenzivni, strast snažna i tražite ispunjenje odmah, bez obzira na rizik ili posljedice. Kada se dogodi pomrčina Sunca, Merkur, vladar parova Strijelca, će biti vrlo blizu Suncu. To donosi neočekivane događaje, nagle preokrete ili nove situacije, vjerojatno povezano s putovanjem, telefonskim pozivima ili razmjenom poruka.


JARAC 
Kroz prve dvije dekade veljače 2018. godine bavit ćete se praktičnim pitanjima u ljubavnom životu; novcem i zajedničkim obavezama. Oko 6. i 7. veljače očekujte više strasti ili ćete kao par nešto zajedno ostvariti. 11. veljače Venera, planeta ljubavi i vladar kuće strasti Jarca, ulazi u Ribe, u znak koji joj daje više moći. To znači da će druga i treća dekada biti romantičnije, osjećaji će biti snažni, a okolnosti povoljne za ljubav. Tomu u prilog idu putovanja, komunikacija i intelektualna kompatibilnost. Ljubavnom životu pridonose izlasci, druženja, širenje društvenog kruga i razmjena ideja. Takav način života pomaže vam da uđete u novu vezu, ako tako želite ili donosi osvježenje staroj vezi.
VODENJAK 
Veljača 2018. godine vam se smiješi…Scenarij je idealan kroz prve dvije dekade, kada kroz vaš znak prolazi Venera (planeta ljubavi, Sunce (vladar kuće parova Vodenjaka) i Merkur (vladar kuće strasti Vodenjaka). Uz ovakvo društvo nemoguće je ne uživati u ljubavi! Jednostavno vas neće zaobići bujica senzacija, dobiti ćete neskromne ponude, izjave i potvrde ljubavi i slično. Stvari će se same poslagati baš kako treba, a vi ćete biti u centru pažnje i zbivanja. Bit ćete zavodljivi i neodoljivi. Ovakva sreća djelomično će se odvijati i u zadnjoj dekadi veljače, ali vaš pristup će biti praktičniji i realističniji.                                            RIBE 
Prva dekada veljače 2018. godine je dosadna i neće biti zanimljivih događaja. U nekim slučajevima može se raditi o razočaranosti ili usamljenosti, jer je Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Riba u polju u kojem nema komfora. Ali situacija će se ubrzo popraviti na bolje. Od 11. veljače, kada zavodljiva i senzualna Venera ulazi u Ribe, dolaze vam sretna vremena; harmoničan odnos, okolnosti koje pomažu zbližavanju para i produbljivanju osjećaja. U tom periodu Venera pravi povoljan aspekt s Jupiterom, Velikom Srećom i vladarem Riba, koji ima snažan utjecaj u zadnjoj dekadi.


izvor-tarot-horoskop.com-preuzeto sa-atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar