srijeda, 17. siječnja 2018.

Poslovne astro prognoze do kraja siječnja: Iskoristite sporost Saturna i brzinu Merkura!

Čim je ušao u deseti zodijački znak, 11. siječnja, Merkur je uletio u “zagrljaj” moćnog Saturna, planete ambicije, odgovornosti i zrelosti koji je krajem godine ušao u znak Jarca. Ovaj “spoj” planete logike i karijere (posljednji put je bio prije 30 godina) pod utjecajem Mjeseca (simbola žena, ali i publike, mase) na posljednjim stupnjevima Škorpiona (novac, moć), krajem tjedna najavljuje uspješan period, bilo da se radi o obnovi starih ili uspostavljanju novih kontakata, dogovora i poslova.                                                               Koliko je Merkur brz, toliko je Saturn spor, koliko Merkur sve hvata u letu i primjenjuje nova znanja, toliko Saturn koči i drži se starih, provjerenih obrazaca u poslovanju, tako da se aspekt između ove dvije planete može nazvati spojem mladosti i iskustva, a trebalo bi ga iskoristiti za neki vid dugoročne poslovne suradnje.


Do kraja mjeseca, kako bude odmicao preko desetog zodijačkog znaka, Merkur će zajedno sa Saturnom tvoriti sekstil s Jupiterom i Marsom u Škorpionu što vam donosi profesionalnu i financijsku satisfakciju, naročito ukoliko radite u nekoj državnoj instituciji ili banci. Ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem, posebno glumom, bit ćete također uspješni, zahvaljujući harmoničnom aspektu između Merkura i Saturna u Jarcu i Neptuna u Ribama, jer je došlo vrijeme da odigrate ulogu svog života koju ste oduvijek priželjkivali.
U odnosu na Blizance, Merkur je u Jarcu u osmoj astrološkoj kući što znači da se “ponaša” kao Merkur u Škorpionu (rođeni detektiv) pa je osobama s Merkurom u Jarcu jako važna financijska sigurnost zbog koje će se prihvatiti i posla koji ne odgovara njihovom obrazovanju ili društvenom statusu. U odnosu na Djevicu, Merkur u Jarcu je u petoj kući koja odgovara Lavu, zbog čega osobe s ovakvom pozicijom Merkura mogu biti uspješne u umjetnosti, sportu i show biznisu. A u odnosu na Škorpiona, Merkur je u trećoj kući analognoj znaku Blizanaca (mediji, turizam, marketing) pa je u tom znaku vrlo moćan.


Utjecaj Merkura je oslabljen u Strijelcu, Ribama i Biku, što ne znači da je loš, naprotiv, naglašene su neke druge vještine ili talenti. Zato je jako je važno da se osoba s takvom pozicijom Merkura bavi zanimanjem koje joj odgovara, poslom koji voli, jer će u suprotnom biti nezadovoljna što će se odraziti i na njeno zdravstveno stanje.
U odnosu na Blizance kojima upravlja, Merkur je u Strijelcu u sedmom astrološkom polju (kao Merkur u Vagi = javnost) zbog čega osobe s takvom pozicijom Merkura imaju dara za poslove koji zahtijevaju kontakt s mnogim ljudima, klijentima, kupcima, konzumentima usluga, što može biti sjajna pozicija za umjetnike, zaposlene u medijima, turizmu, marketingu.
U odnosu na Djevicu kojom upravlja, Merkur je u Ribama u sedmom astrološkom polju (javnost), a u odnosu na Blizance u 10. polju (društveni status) pa možete biti uspješni, ako se bavite trgovinom ili radite u medijima.


Praktični i vrijedni

Utjecaj Merkura naglašen je u Blizancima, Djevici i Škorpionu pa ako vam je natalni Merkur u tim znacima, pronicljivi ste, analitični i snalažljivi, posjedujete jaku logiku i moć koncentracije, manualnu spretnost i dobre reflekse. A gdje ćete primijeniti ove talente i sposobnosti, ovisi o aspektima koje Merkur tvori s drugim planetama u vašem horoskopu.
Ukoliko vam je natalni Merkur u Jarcu, vrlo ste praktični, vrijedni i autoritativni, tako da uvodite red gdje god se pojavite, čime mnogima olakšavate život. Intuicija vam je jako izražena, a vašem oštrom oku ništa ne može promaći.
Argumentirano branite svoje stavove i stječe se dojam  da vas je teško izbaciti iz ravnoteže, mada, u stvari, vi to vješto krijete. Penjete se ka vrhu profesionalne i društvene ljestvice, u čemu vam dosta može pomoći vaš dar za strane jezike, kao i kontakti sa strancima.


Vjerojatno znate prenijeti svoje znanje drugima ili ih savjetujete na koji način da se osamostale u poslu.
Marina Jungić Milošević/novosti.rs/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar