subota, 6. siječnja 2018.

Mars konjunkcija Jupiter, Merkur trigon Uran, mladi Mjesec u Jarcu: Raj – pakao – raj!

Prognoze za 05.-31.01.

Mjesec pred nama donosi nam nekoliko, pomalo napetih, aspekata. Svakako da to neće biti sasvim miran period, koliko god se željeli odmoriti i ne misliti. Srce je upilo drugo srce, duša je dotakla drugu dušu, koža je upila miris. A protiv iskonskog ne možemo.                          Željet ćemo da iskusimo nove stvari, prepustiti se trenutnim željama i potrebama. I to je sasvim u redu. Odgovorni smo samo za ono što sami osjećamo. I dužni smo prema sebi da budemo sretni. Mir, harmonija i sreća počinju s nama. Ako ih ne pronalazimo u sebi, niko drugi nam ih neće probuditi.
Možemo siliti nešto. Ali previše zategnuto, namjerno usmjereno i odreknuto spontanosti, jednom će pući. Samo je prirodan slijed stvari ispravan. Koliko god željeli da bude drugačije.
Tranzitni Merkur u Strijelcu obrazovat će aspekt trigona s tranzitnim Uranom u Ovnu (egzaktno 6. 1.). Vrijeme je za istine. Makar bile usmjerene samo prema nama samima. Takve istine su i najvrednije. A bole. I kidaju dušu. I režu kožu tamo gdje smo mislili da smo neosjetljivi. Merkur će 11. 1. promijeniti znak i prijeći u Jarca.
Tranzitni Saturn je u Jarcu i već 13. 1. će se s Merkurom u Jarcu sresti u egzaktnom aspektu konjunkcije. Tih dana bježat ćemo od onih koji se kunu u istinu, jer mi sami ne živimo istinu. Oni svjesniji sebe, hrabriji za Ljubav, željet će otkriti emocije, biti svoji i  apsolutno živjeti u trenutku. Svakako, dodir Saturna svatko od nas osjetit će u skladu s našim natalnim kartama.
Oni koji imaju Sunce, Ascendent, Saturn ili Merkur, pa i Veneru na početnim stupnjevima Jarca, posebno će osjetiti utjecaj navedenog aspekta. Merkur u Jarcu će obrazovati i aspekt sekstila s Neptunom u Ribama (egzaktno 20. 1.). Nekima će prvi mjesec ove 2018. godine zaista biti magičan. Svakako, ne smijemo zaboraviti ni prisustvo i dodir Urana u Ovnu, koji će s Merkurom u Jarcu biti u aspektu kvadrata (28. 1.). Laži se ne toleriraju.                        Tranzitni Mars u Škorpionu obrazovat će aspekt konjunkcije s tranzitnim Jupiterom u Škorpionu (egzaktno 7. 1.). Spoj dvije jednake energije nikako nije običan, lak i željen. Često smatramo kako možemo voljeti i biti privučeni energiji koja se ne sudara s našom. Energiji koja je slabija od naše. Onoj energiji, koja neće tražiti od nas da zastanemo, prilagodimo se i stopimo.

Možemo li zaista voljeti tako? Možemo li voljeti nekoga tko ne osjeća istom jačinom kao mi? Možemo li voljeti nekoga tko ne umije umrijeti bezbroj puta zbog onoga u što vjeruje? Možemo li zaista voljeti nekoga tko nam ne može uzvratiti jednakim emocijama? Naredni dani će nam pokazati jesmo li u pravu.
Često se dogodi da uslijed susreta jednake energije, nastane odbijanje, nastanu napadi i neprihvaćanje stapanja. Tada odlazimo, bježimo i tražimo nešto slabije. Vjerujući kako je to ono najbolje za nas. Energija kruži, struji i šalje se dalje. Ako osjeti da udara o tuđe zidove, nakupljat će se i eksplodirati u jednom trenutku. A druga strana će taj sudar i prasak energija osjetiti kao napad.
Dodir Marsa i Jupitera u Škorpionu budi demone, budi strahove, otkriva slabosti i gađa gdje smo najslabiji. Pa je mnogo onih koji odlaze dalje, koji pokušavaju pregristi niti kojima su duše privučene. Ne možemo utjecati na drugu osobu. Ne možemo siliti prihvaćanje emocije. Naše je samo da volimo. Prvenstveno sebe, jer od nas sve kreće.                                             U narednim danima bit će razbijene brojne iluzije, slomljena nečija srca, strgnuta magla s iluzijom obojenih odnosa. Suočit ćemo se sa manama. I tražiti najbolji način da se izborimo sa njima. Ponekad je jedini izbor koji imamo taj da ne radimo ništa. Da nastavimo dalje. Jer ono što mora biti, uvijek bude. Svi oni koji imaju Sunce, Ascendent, Mjesec, Veneru ili Mars u Škorpionu osjetit će posebno ovaj aspekt.

Mars u Škorpionu dodirnut će i tranzitne planete u Jarcu. Tranzitno Sunce, Venera i Pluton u Jarcu srest će se u aspektu konjunkcije (egzaktno 9. 1.). Pa će tako Mars u Škorpionu već 8. 1. biti u egzaktom aspektu sekstila s tranzitnim Plutonom u Jarcu.
Izazivat će nas ova godina da se borimo za istinu, da ne odustajemo kada je teško i da živimo istinu. Svakako da su ovo jake energije, da su ovo svi oni problemi s kojima se moramo suočiti. Vrijeme je da pogledamo duši u dušu, očima u oči i budemo dobri za sebe. Samo tada ćemo moći primiti ono što smo u stanju pružiti.
Mars će obrazovati i aspekt sekstila s Venerom u Jarcu (egzaktno 9. 1.). Dani pred nama bit će ispunjeni strašću, povezanošću i dubokim emocijama. Ljubavi koje su se probudile u prethodnom periodu dodiruju kosti, ostavljaju otiske pod kožom, grebu dušu u potrazi za spajanjem. Upijamo se. Dodirujemo se. Otkrivamo i skidamo. Bježimo također. Jer nisu svi spremni za potpunost.                                                                                                         Mars će biti i u aspektu sekstila sa Suncem u Jarcu (egzaktno 10. 1.). Prijat će nam razgovori sa starijima od nas. Njihovo iskustvo otvorit će nam oči, suočit će nas sa nekim našim greškama i potaknuti da sljedimo ono što osjećamo. Puno toga ćemo priznati, i sebi i drugima, dok Mars ne promjeni znak i 27. 1. uđe u Strijelca.

Mladi Mjesec u Jarcu očekuje nas 17. 1. Mnogima od nas donijet će prilike za nove početke. Kao da nam sam početak nove godine pruža prilike da postavimo temelje istine, prijateljstva i ljubavi. Energije kruže. I vraća nam se samo ono što dajemo. Budimo Ljubav, kako bismo živjeli Ljubav.
Tranzitna Venera 19. 1. mijenja znak i ulazi u Vodenjaka. Dok će Sunce ući u Vodenjaka 20. 1. Krajem mjeseca osjetit ćemo kako polako popušta energija koja nas je držala na oprezu, na samoj granici između razuma i emocije i na korak od apsoluta kojem težimo. Ali ipak biramo da se udaljimo. Mnogo je onih koji će tokom ovog mjeseca proći kroz raj, zakoračiti u pakao, kako bi ponovo živjeli raj.
Vrijeme je za iskrenost. Za prihvaćanje emocija. Za potpunost življenja u trenutku. Za sreću, mir i harmoniju. A put do toga nije lak.

Rajna Cvetković / astroportal.in/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar