nedjelja, 7. siječnja 2018.

Jupiter u Škorpionu obilježava 2018. : Evo kakav će biti njegov utjecaj!

Jupiter svojim ulaskom u znak Škorpiona obilježit će ovu godinu. Prije svega je važan za sve fiksne znakove (Bikove, Lavove, Škorpione i Vodenjake), kao i sve one s podznakom, Mjesecom ili osobnim planetama u spomenutim znakovima.                                                                                                                Jupiter je planeta koja kroz svoje kretanje širi, zumira i rasvjetljuje one teme, odnosno probleme u simbolici polja horoskopa kojim prolazi, dok konkretne promjene i rješenja donosi kroz simboliku znaka kojim tranzitira.


Shodno tome, Jupiter u Škorpionu za mnoge može predstavljati proces promjene koji nije očekivan, ali ni željan. Promjene koje će uslijediti nose jaku transformativnu energiju, duboku i prije svega dugotrajnu.
Jupiter u Škorpionu problem rješava tako što ga čupa iz korijena, ne bi li sve repove prošlosti prekinuo i na taj način napravio pogodno tlo za neke nove životne pravce i sve ono što nakon bolnog kraja treba uslijediti.
On se neće baviti površnim stvarima, njega zanima suština i sve ono što je sakriveno puno dublje. Zbog toga će biti “glavni krivac” za otkrivanje dugo čuvanih tajni, ali i obmana i laži koje će isplivati.
Priča o Feniksu koji se podiže iz pepela, sada dobija svoj potpuni smisao, jer svi oni koji su pretrpjeli gubitke, bolne životne rezove i nedaće, sada dobijaju priliku da ustanu i konačno stabilno stanu na svoje noge.                                                                                                Dok ostali, koji dugo unazad žive u zabludi, držeći se grčevito za stare obrasce ponašanja ili stil života, sada dolaze do suočavanja s nekim prijašnjim odlukama koje će ih na kraju primorati da se upuste u proces promjene, koji je ipak, neminovan.

Bilo da se radi o odnosu koji je izgubio svoju draž, karijernom pozivu koji više ne pričinjava nikakvo zadovoljstvo, ili o zdravstvenom problemu koji je bio zanemarivan do momenta dok nije počeo predstavljati ozbiljnu prijetnju. Što god da je u pitanju, Jupiter u Škorpionu traži da se trgnemo, da se po prvi put ozbiljno pozabavimo svojim životom i uklonimo sve ono što koči i blokira naš put.
Za neke će ovaj tranzit predstavljati faktor iznenađenja, za druge neophodan rizik, ali i hrabrost da bez straha zakorače u mračan tunel, tragajući za svjetlom, koje im na kraju obećava bolje sutra.
Svako od nas će u narednih godinu dana voditi borbu s nekim svojim demonima, osobnim strahovima i svim onim situacijama koje nam stvaraju nelagodu i osjećaj neizvjesnosti, pokušavajući da u svemu tome pronađemo svoj mir i način da svoj život kreiramo kako želimo.
Jupiter u Škorpionu nije fleksibilan, u nekim situacijama je i vrlo radikalan, sve u cilju razbijanja statusa quo i uklanjanja svega onog što je davno izgubilo svoj smisao i primarnu funkciju.
Ponekad je teško pustiti nešto s čim smo se ukorijenili, ma koliko da je to možda već odavno trulo, ali suočavanje s tim je jedan korak na putu da se potpuno oslobodimo i otvorimo za sve ono dobro i kvalitetno što će tek uslijediti.                                                       Jupiterovo kretanje kroz prvo polje horoskopa (Ascedent Škorpion) u narednih godinu dana, prije svega donosi konkretne promjene na osobnom nivou.
Puni će imati osjećaj da su se probudili iz dubokog sna, da ih životne ili druge okolnosti tjeraju na određene poteze, da je došao trenutak da svoj život iz korjena promijene.
Sada je prilika da sve ono što dugo unazad ne pričinjava zadovoljstvo, bude zamijenjeno nečim čemu se odavno težilo, nekom željom koja je uvijek bila prisutna, a opet s druge strane, koja je bila blokirana iz tko zna kojih razloga.
Također, teme odnosa i ljubavnih veza dolaze u žižu događanja pa svi oni koji su slobodni, u ovom periodu mogu očekivati bitno poznanstvo i ulazak u odnos koji može obilježiti duži vremenski period.
Oni koji su u (čvrstim) odnosima, nailaze na test, na prepreke i moguće situacije koje će ih navesti na razmišljanje i pitanje koliko je sve kvalitetno i zaista stabilno.                               Tranzit Jupitera kroz drugo polje horoskopa (Ascedent Vaga) pokrenut će teme osobnog sustava vrijednosti i zahtijevati da sve one prilike koje su dobivene dok je prolazio prvo polje (zadnjih godinu dana) sada budu materijalizirane i iskorištene na pravi način.

Jupiter ovdje također utječe na novac i financije općenito.
Međutim, samo ukoliko je natalni Jupiter u dobrom odnosu s vladarom druge kuće horoskopa, u tolikoj mjeri se mogu očekivati veći prilivi istog.U suprotnom, Jupiter može donijeti dosta financijskih problema, mogućih zaduženja i veće potrebe za trošenjem, uslijed čega se može pojaviti potreba za dodatnom zaradom i pronalaženjem novog posla.            Tranzit Jupitera kroz treće polje horoskopa (Ascedent Djevica), donosi dosta aktivnosti, povezivanja s ljudima i ostvarivanja novih kontakata.
Jupiter u ovom slučaju jača društveni život, pruža mogućnost kretanja više nego obično, kroz putovanja, dodatnu edukaciju ili usavršavanje u bilo kom smislu.
Također utječe na način razmišljanja, sagledavanja dosadašnjih situacija i odnosa.
U ovisnosti od natalnog Jupitera i njegovih aspekata ka vladaru treće kuće, u tolikoj meri ovisi hoće će li njegove promjene za osobu biti lagane ili će predstavljati psihološki napet period.                                                                                                                              Tranzit Jupitera kroz četvrtu kuću (Ascendent Lav) ima veliku važnost, jer prolazi kroz drugu kutnu kuću.
Prije svega, naglasak stavlja na emotivne teme i porodične odnose. Puni će u ovom periodu poželjeti proširiti svoju obitelj, započeti s nekim zajednički život. S Jupiterom u četvrtoj kući su mogući radovi unutar doma, proširivanje ili preseljenje u adekvatniji prostor za život.
Četvrta kuća predstavlja i jednog od roditelja, pa Jupiter može donijeti određene promjene i događanja vezano za njega, a što direktno utječe i na samog vlasnika horoskopa.                                    Tranzit Jupitera kroz petu kuću horoskopa (Ascendent Rak) najviše utječe na ljubavni život osobe.

Donosi mogućnost novih poznanstava i ulazak u intenzivan odnos, čiji će kvalitet najviše ovisiti od natalne postavke Jupitera i vladara petog polja. Ova kuća se vezuje i za djecu, pa su u ovom periodu moguća začeća, pogotovo onim ženama koje već dugo priželjkuju da se ostvare kao majke.
Generalno, tranzit Jupitera u petoj kući donosi intenzivno sudjelovanje u odgoju i životu djece, kao i bitan životni period za njih.                                                                                Jupiterov tranzit kroz šesto polje horoskopa (Ascendent Blizanac) prvenstveno naglasak stavlja na zdravstveno i generalno stanje organizma. Sada je pravi trenutak za reorganizaciju svakodnevne rutine i stila života. U ovisnosti od natalne postavke Jupitera, njegovih aspekata s vladarom šeste, ali i osme kuće, utoliko ovisi hoće li donijeti zdravstveni problem kao opomenu ili pak ponovo aktivirati neka stanja koja su unazad bila ignorirana ili zanemarena.
Šesto polje predstavlja i radno mjesto, pa mnogi tijekom ovog perioda mogu imati promjene unutar prostora u kojem rade, ali i u odnosu s kolegama. Nerijetko Jupiter u šestoj kući može biti indikacija promjene posla, kao posljedice nezadovoljstva na prethodnom.                                                                                                                       Jupiterovo kretanje kroz sedmu kuću (Ascendent Bik) predstavlja bitan tranzit, s obzirom da prolazi treću kutnu kuću.
Ona najviše govori o odnosima, prvenstveno emotivnim i bračnim. Puni u ovom periodu mogu zakoračiti u bračne vode, ili ukoliko su slobodni, dobiti priliku za bitno poznanstvo i aktiviranje ljubavnog života. Za one koji su već u braku i trajnim odnosima, Jupiterovo kretanje predstavlja period preispitivanja, testiranja snage samog odnosa.
Jupiter u ovom slučaju može biti “opasan” samo za one odnose koji se već dugo unazad umjetno održavaju i gdje je iskrena emocija oba partnera pod znakom pitanja.
Također, ovaj period je povoljan za bilo koju vrstu partnerstva i udruživanja, pogotovo kada je riječ o poslovnim poduhvatima. U ovisnosti od natalnog horoskopa, utoliko je ovaj period za osobu velika prekretnica u životu ili samo proces promjene u kojem se mora snaći i prilagoditi.                                                                                                                        Jupiterov tranzit kroz osmo polje horoskopa (Ascendent Ovan) predstavlja period od godinu dana koji u velikoj mjeri može biti turbulentan i transformativan.

Puno toga u životu osobe može doći do svog kraja, ali isto tako i otpočeti od nule. Generalno, u ovom periodu osoba prolazi kroz momente u kojima se suočava prije svega sa sobom i sa svim do sada proživljenim. Osobe koje se u ovom periodu pojave u životu vlasnika horoskopa, nose neku dublju vezu i intenzitet, odnosno neki poseban značaj. Ovo polje je duboko emotivno i intimno pa se s Jupiterom u ovom slučaju može očekivati ulazak u odnose jake emotivne i seksualne povezanosti. U ovisnosti od aspekata Jupitera, ovisi ishod takvih veza i njihov konačan ishod. Također, ovo je i polje novca koji se ne tiče našeg posla i zarade pa nekima u ovom periodu mogu biti pokrenuta pitanja nasljedstva, ili pak dugovanja i zaduživanja.                                                                                                     Jupiterov tranzit kroz deveto polje horoskopa (Ascendent Ribe) može biti vrlo povoljno, s obzirom da se radi o njegovoj prirodnoj kući.
Tijekom ovog perioda, osoba radi na sebi i na svom usavršavanju, bilo kroz zvanične sustave obrazovanja ili samoukim putem.
Mnogi će se pozabaviti svojim stupnjem stručne spreme, pa se iz tog razloga prekvalificirati, nastaviti prekinute studije, ili započeti neke potpuno nove. Pitanja putovanja i inostranstva su sada aktivirana, bilo turistički, studijski ili poslovno.
Suština Jupiterovog kretanja kroz deveto polje jest pronalaženje svoje svrhe, životne filozofije i osobnog cilja. Sve ono što se u ovom periodu započne, dobija konkretan epilog i završnicu godinu dana kasnije, tijekom Jupiterovog prolaska kroz desetu kuću.                        Jupiterov tranzit kroz desetu kuću (Ascendent Vodenjak) ima svoju posebnu važnost.
Jupiter ovde sumira i evaluira dosadašnje uspjehe, ali i poteze do sada učinjene, pogotovo po pitanju karijere i osobnog poziva.
S dobrim aspektima Jupitera, osoba u ovom periodu dobija zaslužene nagrade i pohvale, prvenstveno u vidu bolje pozicije i ugleda. U suprotnom, mogući su problemi, vraćanja korak unazad, ali i potpune promjene karijernog pravca.
Deseto polje se vezuje i za obiteljska pitanja i jednog od roditelja. Pa slično tranzitu kroz četvrto polje, mnogi mogu poželjeti da se s emotivnim partnerom skrase ili da se ozbiljnije pozabave obiteljskim problemima ili odnosom s roditeljima.
Nerijetko Jupiter u desetoj kući zahtijeva balansiranje osobnog i karijernog života, odnosno postavljanje prioriteta i glavnog cilja.                                                                                   Jupiterov tranzit kroz jedanaesto polje (Ascendent Jarac) najviše utječe na odnose s drugim ljudima. Prekida kontakte, ali donosi i nove ljude u život osobe.
Jača društveni život, ali i testira prijateljstva i sve odnose koje smo tijekom života izgradili. Ovaj period je povoljan za sva udruživanja i učlanjivanja u društvene grupe i zajednice. Sada se pomoć može očekivati od strane grupe ljudi ili društva, a ne pojedinca.

Kontakti koji se tijekom ovog perioda budu ostvarili, predstavljat će potporu i veliku dobrobit za osobu, što se možda neće odmah u prvi mah uočiti, već će se značaj tih ljudi pokazati kroz vrijeme.                                                                                                          Jupiterovo kretanje kroz dvanaesto polje (Ascendent Strijelac) je ulazak u tišinu i jedan introspektivan period koji prethodi Jupiterovom tranzitu kroz prvo polje, godinu dana kasnije.
Osoba u ovom periodu može osjećati određenu izoliranost i potrebu da se osami. Sada je odličan trenutak za rad na sebi kroz neke duhovne tehnike ili kroz aktivnosti koje osobi pružaju opuštanje i osjećaj mira.
Tijekom ovog perioda je dobro planirati i razmišljati o svojoj budućnosti kako bi s prelaskom Jupitera u prvo polje osoba bila spremna da sve planirano sprovede u djelo.
Ovo je vodena kuća, jakog emotivnog intenziteta što može prouzrokovati pojačanu osjetljivost osobe i potrebu da se ostvari kroz odnose. U slučaju da je Jupiter povoljan u odnosu na dvanaestu kuću, tada postoji mogućnost da osoba doživi emotivnu priču koju priželjkuje. U suprotnom i s lošim aspektima Jupitera, osoba ulazi u odnose koji su tajni i bez konkretne perspektive da se razviju u vremenu.

Autor: 
Dunja Ilić
dunia2501@gmail.com+381631353958
izvor i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar