srijeda, 6. prosinca 2017.

Retrogradni Merkur do 22. 12. 2017.: EVO što će vas naučiti OVAJ put!

Ako ste spremni prelistati knjigu sjećanja na sve doživljaje u 2017. godini, retrogradni Merkur je tu da vam pomogne!


Merkur će biti retrogradan u Strijelcu od 2. do 22. 12. 2017. godine.                                        Merkur u konjukciji sa Saturnom pri kraju Strijelca može vam donijeti osobe iz prošlosti, nekoga koga niste davno vidjeli, ili razmišljanja o nečemu što je minulo, ili obnavljanje sjećanja i kontakta sa osobama s kojima se niste dugo vidjeli ili čuli, a posebno do 10. 12., dok bude išao retrogradno i bio u konjukciji sa Saturnom. Ovo nije povoljno vrijeme za nove kontakte, jer neće potrajati.
Od 2. 12. Mekurov utjecaj je pojačan, što to znači da se vraćamo u prošlost, ponavljamo slične aktivnosti iz prošlosti i događaju nam se situacije i razgovori koje smo već doživjeli. Dobro je da učite i utvrđujete nešto što ste ranije učili, obnavljate ranije naučeno gradivo, ili pak popravite, korigirate i poboljšate nešto što ste pisali. Možete čitati i nešto što ste ranije čitali. Možete pozvati prijatelje s kojima ste izgubili kontakt, jer vas je život vukao na drugu stranu. Dobro je da obnovite stara prijateljstva, ili neki drugi odnos.                              Ako vam je Merkur vladar 5. kuće, odnosno ako ste u podznaku Bik, ili Vodenjak, postoji mogućnost obnavljanja stare ljubavne veze. Posebno to važi za 15. i 16. 12. kada će retogradni Merkur biti u konjukciji s retogradnom Venerom. Tada se možete susresti s nekim dragim, tko dolazi možda i s puta, iz daleka. To može biti prijatno druženje, ali s obnavljanjem veza budite ipak oprezni, ne žurite, porazmislite, da ne biste opet upali u iste probleme. To se može dogoditi onima koji imaju predispoziciju za tako nešto, koji imaju u natalu, recimo, retrogradni Merkur, ili Veneru.


Ovog puta Merkur kreće retrogradno u znaku Strijelca i bit će u konjukciji sa Saturnom, te će doći do povratka na učenje nečega što ste ranije učili, ili na putovanje tamo gdje ste nekada već bili, ili do susreta s osobama koje dolaze s puta. Putovanja, kao i neke vijesti se sada mogu čekati duže. Računajte na kašnjenja i poteškoće u komunikaciji i putovanjima, pa je bitno da se za to pripremite i naoružate većim strpljenjem i odgovarajućim informacijama.                                                                                                                   Retrogradni Merkur će nekima dobro doći da se preispitaju, da steknu uvid u nešto dublje, jer je Jupiter u Škorpionu, ili da se bave istraživanjem nečega, ili da provjeravaju nešto više puta.
Tipično za retrogradni Merkur je da on zahtijeva da iz više puta dođe do nečega, da ima ponavljanja. Tako, recimo, ima odlaganja nečega što je zakazano, pomjeranja, ali se ipak može ostvariti, samo zahtjeva čekanje, strpljenje. Ponavljanja može biti i zbog greški, Merkur u Strijelcu je brz, a koncentracija je u padu, a kod nekih je moguć i zamor, te se zbog toga može sporije i učiti, ili uz više ponavljanja.                                                            U prometu, posebno je važno ne žuriti, jer zbog smanjene koncentracije ili mentalnog premora su moguće greške, a one mogu imati nepovoljne posljedice. Zato nastojte da ne žurite, a ako ste vozač, usredotočite se na vožnju kad god ste u autu! Izbjegavajte posebno razgovore preko mobilnog telefona ili bilo kakvu drugu aktivnost, jer to može da dovesti do greške, posebno oko 21. i 22. 12., kada bude u kvadratu s Neptunom u Ribama.


Tada su moguće greške i pogrešne odluke i to zbog smanjene pažnje i nesređenih misli. Tih dana budite oprezni i s dokumentima, papirima, mobilnim telefonima i ključevima, jer može doći do gubitka, ili do krađe. Dogovore također izbjegavajte jer postoji mogućnost neiskrenosti, neispunjenih obećanja, laži, prijevara.
Dok je Merkur retrogradan u Strijelcu, bit će više odloženih avionskih letova, zbog vremenskih prilika. Generalno u prometu može biti više zastoja, čekanja na granici, što produžuje putovanje.                                                                                                            

Što će nas naučiti retrogradni Merkur?

Ako čekate neku vijest dugo, ili na neku odluku, ili rješenje, onda ono sada ima više šanse stići.
Ovo je vrijeme kada je moguće i da dođe do zastoja u isplati, kao i otežano stjecanje novca, ako vam je Merkur vladar druge kuće. Nije povoljan period ni za podizanje kredita, jer može biti odugovlačenja u prikupljanju dokumenata, papira koji su potrebni za to, osim ako vam nisu dobri aspekti retrogradnog Merkura s natalom, a zahtjev za kredit ste podnijeli prije nego što je Merkur krenuo retrogradno. U tom slučaju, možete dobiti neki dokument koji već neko vrijeme očekujete.
Nije dobro kupovati tehničku robu, posebno mobilne telefone, računala, ali ni automobile  jer će biti neispravnosti.


Sve u svemu, retrogradni Merkur, ma koliko je za neke neprijatan i vraća ih na nešto od ranije, ili ih koči u učenju, informiranju, komunikaciji i putovanju je s razlogom tu da bi nas nešto naučili, nešto što ranije, kada je trebalo, nismo naučili dobro. Retrogradni Merkur nam donosi mogućnost da poboljšamo, popravimo komunikaciju, završimo nešto što smo pisali ili računali ranije. On je tu da nas nauči da budemo strpljivi ili da mijenjamo način razmišljanja, da budemo voljni nešto napraviti uz ponavljanje i veću pažnju.                            Kad je retrogradni Merkur u Strijelcu, bitno je da s više optimizma ili vjere pristupimo nečemu kako bi bili uspješni, kako bi nešto bolje naučili, shvatili i usmjerili se na jednu stvar, a ne rasipali na više.
Retrogradni Merkur će najviše utjecati na osobe koje imaju podznak u Blizancima i Djevici ili im je natalni Merkur istaknut.


Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar