utorak, 12. prosinca 2017.

Mario Žuvela-Kada ti je najteže u životu imaš priliku biti heroj sam sebi!

Kada ti je najteže u životu imaš priliku biti heroj sam sebi.

Imaš prilike sebi dokazati da nisi ono što drugi misle i govore o tebi, dokazati im da tvoje granice nisu tamo gdje su ti ih oni pokazali. Ljudi govoreći o drugima najviše govore o sami sebi, o svojim strahovima, sumnjama, ograničenjima i pogreškama. Govore o svemu onome što bi oni učinili na tvome mjestu i kakvi bi oni bili da se nalaze u tvojoj životnoj priči.


Kada ti je najteže u životu imaš priliku biti heroj sam sebi. Dokaži sebi da ti ne znači kako će te tko gledati, da ti nije bitno tko što ima, tko je što učinio, što je tko rekao. Dokaži sebi da je jedino bitno ustrajati i onda kada ti je teško, kada nemaš nikoga na svojoj strani, kada su prijatelji nestali brzinom svjetlosti a ti trebaš nečiju ruku, nečije rame, dodir, šutnju, razumijevanje, pogled, ohrabrenje, blizinu, bilo što.
Kada ti je najteže u životu nemoj vrištati, urlikati ili zapomagati jer tvoja šutnja može biti glasnija od bilo kojeg glasa. Kada ti je najteže pobrini se da iz tebe iziđe ono što se nalazi u tebi ili ono što si mislio da se nalazi u tebi, a to su tvoje vrijednosti. Pobrini se da otkriješ snagu koju dugo prikrivao različitim izlikama, opravdanjima, bježanjima, skrivanjima. Pobrini se da tvoje srce i um ostanu zajedno jer to će ti davati ono najpotrebnije u najtežim trenucima.


Kada ti je najteže u životu imaš priliku pokazati pravi osmijeh, osmijeh koji se nalazi iza svih tvojih poraza najveći je osmijeh jer si svjestan da nisi izgubio ono najdragocijenije a to je svoju dušu i obraz, svoju vjeru u sebe i budućnost. Kada ti je najteže u životu nemoj zaostajati za snovima i idealima, idi dalje i vidjet ćeš s kojom ćeš radošću jednoga dana pogledati na sve ono iza sebe i biti sretan što nisi odustao onda kada su svi odustajali.


autor:Mario Žuvela/www.savjetnikuspjeha.com

Nema komentara:

Objavi komentar