četvrtak, 28. prosinca 2017.

Horoskop za siječanj 2018.: Borba suprotnosti impresivnih sila i jak utjecaj pomrčine Mjeseca!

Siječanj 2018. godine je pod utjecajem Mars – Jupiter konjunkcije iz Škorpiona. Konjunkcija će se oformiti 7. siječnja, ali utjecaj te konjunkcije počinje se osjećati već u zadnjoj dekadi prosinca 2017. godine. Konjunkcija će djelovati sve dok Mars ne izađe iz Škorpiona, 26. siječnja.                                                                                                                             Mars i Jupiter su puni energije i optimistični i zato ova kombinacija može biti jako motivirajuća i može voditi prema divljim aktivnostima, ali i prema raspravama, uznemirenosti, pretjerivanju, nezgodama i nasilju. Postoji mogućnost manifestacije navedenog u: pravnom i vjerskom sustavu, obrazovanju, vojsci, proizvodnji, u policijskoj i vatrogasnoj službi.
Na privatnom planu, energija Mars – Jupiter konjunkcije mora biti usmjerena prema raznim aktivnostima, ali dobro koordiniranim i s jasnom svrhom, inače se vrlo lako može pretvoriti u nasilje, nedisciplinu, aroganciju, nepromišljene ideje, sukobe i nezgode.


Prvih dana siječnja 2018. godine Uran nastavlja direktnim hodom, nakon što je bio retrogradan pet mjeseci (baš poput Plutona i Neptuna, Uran je retrogradan pet mjeseci svake godine). Uran je spora planeta i tijekom siječnja ne mijenja svoj položaj. Spore planete imaju veću moć i mogu se ponašati neuobičajeno.
Uran je dinamičan, uzbudljiv, progresivan, voli moderno, ali njegovo djelovanje može donijeti neočekivane preokrete i nagle događaje, teži osamostaljivanju i neovisnosti. Uran je sada u Ovnu, znaku koji je dinamičan i potencijalno eksplozivan i nasilan.
Istovremeno, puno toga se događa u Jarcu. Tu borave Pluton i Saturn, dosta dugo vremena i pridružuju im se Sunce i Venera (kroz prve dvije dekade) i Merkur (kroz druge dvije dekade).                                                                                                                          U siječnju Sunce i Venera prave konjunkciju s Plutonom, a Merkur pravi konjunkciju sa Saturnom i Plutonom. Sve što će se događati u Jarcu odredit će način na koji će se donositi odluke i razne stvari. Stvari će se pogurati, ali na pažljiv način, akcije će biti na temelju pomno razvijene strategije s dugoročnim ciljevima.
Imajmo na umu krutu suštinu Jarca, njegovu tvrdoglavost, ukorijenjenu potrebu za kontrolom, strahove i oklijevanja. Škorpion (u kojem imamo Mars – Jupiter konjunkciju) također nije fleksibilan i ima svoje strahove, opsesije i nepopustljive ideje.
To znači da smo suočeni s kontradiktornim manifestacijama: s jedne strane, hiperaktivne i nesputane koje dolaze od Mars – Jupiter konjunkcije i statičnog Urana iz Ovna, a s druge strane, stisnute, sumnjičave, nepopustljive, one koje se opiru promjenama, a dolaze od Jarca i Škorpiona. Ukratko rečeno, svjedočit ćemo borbi suprotnosti impresivnih sila.


Siječanj ima neke destruktivne događaje, ali i ogroman potencijal za ostvarenje uspjeha koji će najviše koristiti odlučnima, predanima, odvažnima i upornima.
Na kraju, ali ne i posljednje, pomrčina Mjeseca u Lavu dogodit će se 31. siječnja i može donijeti neočekivane ili neobične događaje, pozitivne ili negativne prirode.                              

Utjecaj pomrčine Mjeseca na svaki znak – glavne teme:

Ovan: ljubav, djeca, pustolovina, rizik, nagađanja, kreativnost, vrijeme odmora, zabava i uživanje, sport
Bik: kuća, dom, imovina, naslijeđe ili dugoročna dobra, obitelj, roditelji, prošlost
Blizanci: intelekt, informacije, komunikacija, pregovori, ulaganja, dokumenti, bilješke, putovanja, vozila, sestre i braća, susjedi
Rak: novac i imovina, prihod, troškovi, ušteđevina, profit, osjećaj vrijednosti
Lav: tijelo, izgled, konstitucija, vitalnost, temperament, život općenito
Djevica: tajna djelovanja, okultne mogućnosti (podrška iza scene, providnost, sudbina), skrivene opasnosti (neprijatelji, bolesti)
Vaga: zajednica, grupe, društvo, popularnost, prijatelji, zaštitnici, nade i projekti
Škorpion: društveni status, ugled, karijera, prestiž, uspjeh, nagrade, nadređeni, autoriteti
Strijelac: duga putovanja, veze s osobama iz inozemstva, inozemstvo, internet, istraživanja, kulture, duhovnost


Jarac: posao i ulaganja, naslijeđe, darovi, sponzorstva, neprofitabilni fondovi, pozajmice
Vodenjak: ljubavni život, brak, parovi, suradnje, ugovori, suparnici, sukobi
Ribe: rad i obaveze, podređeni, zdravlje, higijena, kućni ljubimci

Ljubav u siječnju

OVAN 
Tijekom prve dvije dekade siječnja 2018. godine Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna je u kući karijere i društvenog statusa. Ovaj položaj Venere donosi izbirljivost kada se radi o odnosima i više pažnje ćete posvećivati ljudima koje smatrate vrijednim vaše pažnje, divljenja i koji su situirani iz hijerarhijskog kuta gledišta ili koji vam mogu pomoći da napredujete prema svojim ciljevima. Postoje poveznice s nadređenima, službenicima ili popularnosti. Konjunkcija Venere sa Suncem i Plutonom govori o situacijama s posebnim značenjem, potencijalno napetim, koje će zahtijevati donošenje odluka. Mars, vladar Ovna, u konjunkciji je s Jupiterom, a to govori o velikoj fizičkoj snazi i ogromnoj moći. Pomrčina Mjeseca, isto tako, naglašava ogromnu moć krajem mjeseca.


BIK 
Mars i Jupiter i dalje utječu na vaše osjećaje tijekom siječnja 2018. godine, posebno u prvom dijelu mjeseca, ali će raspon osjećaja varirati tijekom cijelog mjeseca. Obje planete su energične i poduzetne i zato možete očekivati buran ljubavni život, začinjen strašću i lijepim gestama. S druge strane, možda se nećete izražavati na očigled, ali će možda vama netko strastveno pokazivati pažnju. Ovakav sklop planeta povoljan je za pustolovine, ali i za one parove koji imaju zajedničke aktivnosti i ciljeve, koji zahtijevaju hrabro djelovanje i to na širokoj paleti mogućih planova. Ovo je uzbudljivo vrijeme, ali malo opreza nije naodmet.


BLIZANCI 
Tijekom prve dekade siječnja 2018. godine Merkur, vladar Blizanaca, i dalje se nalazi u kući parova Blizanaca. Ovo je kraj ciklusa koji je započeo u studenom i koji vas je trebao podučiti važne lekcije u vašem ljubavnom životu. Za neke, ovo je kraj ekstremnih akcija u ljubavnom životu. Uživajte, sada će stvari biti puno jednostavnije i usmjerenije prema željenom pravcu. Povremeno se može činiti da se stvari prebrzo odvijaju, ali razlog tome je konjunkcija Jupitera, vladara kuće parova Blizanca, s nestrpljivim Marsom. Druga dekada mjeseca je opuštenija, a treća usmjerena prema intelektualnim, kulturološkim ili duhovnim ciljevima. Nemojte se iznenaditi ako vam se dogoditi romansa na putovanju ili ako uđete u vezu na daljinu.
RAK 
Nećete upasti u ovakav period često! Uz Mars i Jupiter u kući ljubavi i strasti, tijekom siječnja 2018. godine, ljubavna moć Rakova doseže nove visine i želja za romantičnim iskustvima je toliko jaka da privlači prilike u ljubavnom životu. Ako ih i ne privučete, tražiti i isprovocirat ćete ih. Moć vaše strasti je nezaustavljiva, osjećaji i senzacije u tijelu su snažni, iskre frcaju na sve strane. Istovremeno kuća parova Raka je goruća i kroz nju prolaze Sunce, senzualna Venera, Mars, Pluton i mudar Saturn koji se jako trudi održati nekakav red i koji vas podsjeća na obaveze. Sve u svemu, siječanj je značajan mjesec u kojem ćete dobiti veliki zalogaj.

LAV 
Siječanj 2018. godine usmjerit će vašu pažnju prema praktičnim pitanjima u životu više nego na ljubavni život. Ipak, to ne znači da ne može biti i drugačije kombinacije. Zato što su Venera, planeta ljubavi i Saturn, vladar kuće parova Lava u kući posla Lava, mogli bi ući u vezu s nekim s kime radite ili koga upoznate preko posla. Mogli bi upoznati nekog pri obavljanju poslova ili kroz zajednički rad na projektu. S druge strane, zbog toga što je Jupiter, vladar kuće ljubavi i djece, u kući doma, zajedno sa Marsom, moguće je da ćete vi ili voljena osoba prolaziti kroz određene drame i poteškoće vezano za dom, roditelje, obitelj ili djecu.
DJEVICA 
Siječanj 2018. godine je poseban mjesec zato što sada možete nadrasti sve barijere, blokade, strahove, ograničenja i udisati puninu ljubavi punim plućima. Kroz kuću Djevice tijekom siječnja prolazi ni manje ni više, nego pet planeta: goruće Sunce, Merkur (vladar Djevice), Venera (planeta ljubavi), intenzivan i strastven Pluton (vladar kuće o kojoj govorimo). Sve ove planete pojačavaju vaše romantične potrebe i želje i donose snažan ljubavni i seksualni naboj atmosfere. Povrh svega, Jupiter, vladar kuće parova Djevice, zajedno je s vatrenim Marsom i zato Djevice, oprezno, jer bi stvari mogle postati divlje!


VAGA 
Kroz prve dvije dekade siječnja 2018. godine uglavnom ćete biti usmjereni na dom i obitelj. Imat ćete potrebe za više privatnosti i intimnosti, zato će vam odgovarati stari, iskušani i iskreni odnosi. Može se raditi i o periodu u kojem ćete vi i vaša bolja polovica biti okupirani novcem, domom i onim što posjedujete zajedno. Smisao za praktično vlada nad osjećajima. Ali, atmosfera se mijenja vidno u zadnjoj dekadi siječnja, kada Sunce, zajedno sa drugim planetima, između kojih i Venera, planeta ljubavi i vladar Vage, ulaze u vašu kuću strasti. Tada počinje period od nekoliko tjedana u kojem ćete imati sreće u ljubavi, puno ugodnih i romantičnih trenutaka, lijepih gesta i strasti.
ŠKORPION
Mars i Jupiter ostaju u Škorpionu tijekom siječnja 2018. godine. Strast i osvajački duh su na vrhuncu. Mars – Jupiter konjunkcija predispozicija je za kratkotrajne ljubavi, hrabre romantične geste, pa čak i nepromišljene i obećava puno akcije. Kroz prve dvije dekade, Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpiona, nalazi se u vašoj 3. kući, što znači da u vašem ljubavnom životu možete očekivati rasprave, poruke ili putovanja zbog ljubavi, a intelektualni afiniteti vas mogu povezati. U zadnjoj dekadi siječnja, vatra se smiruje malo i atmosfera postaje mirnija i stabilnija, dom i obitelj postaju prioriteti.


STRIJELAC 
Tijekom prve dekade siječnja 2018. godine, Merkur, vladar kuće parova Strijelca, prolazi kroz zadnji stadij procesa koji je počeo u studenom (retrogradni ciklus u Strijelcu), koji treba razotkriti određene istine o vašoj vezi. Imajte to na umu kako bi održali dugotrajnu, harmoničnu vezu, koja odgovara vašim potrebama. Kompliciran dio Merkurovog retrogradnog ciklusa je gotov i sada se stvari vraćaju u normalu što će zapravo biti ugodno za većinu Strijelaca. Druga dekada siječnja govori o mogućem donošenju odluka vezano za zajednički novac ili će osjećaji utjecati na materijalne stvari. U zadnjoj dekadi još će neke brige biti prisutne, ali važnije su nove informacije, komunikacija i putovanje u dvoje.
JARAC 
S Venerom u Jarcu, prve dvije dekade siječnja su povoljne za ljubav, uživanje i harmoniju. Venera vam donosi senzualnost, ljupkost i snagu zavođenja. Vaše prisustvo je ugodnije i poželjnije. Atraktivniji ste i imat ćete više dobiti kroz razne situacije koje će vam olakšati odnose s drugima i pojavit će se neki novi osjećaji. Vašim ljubavnim životom vladat će brižnost, razumijevanje i optimizam. Zbog prisustva Venere u Jarcu, ali i zbog Mars – Jupiter konjunkcije u vašoj 11. kući, siječanj je mjesec u kojem ćete se družiti više i kretati se u širem krugu ljudi. Veće su šanse da upoznate novu ljubav ili da se dobro zabavite s voljenom osobom.


VODENJAK 
Prve dvije dekade siječnja 2018. godine baš se i ne ističu. Događanja neće biti, čak bi se mogli osjećati ravnodušno i kao da tražite utočište. Može doći do udaljavanja ili razočaranja, posebno u drugoj dekadi. Ako tako stvari stoje, komunikacija može poboljšati sve. Treća dekada je sretna: Venera, planeta ljubavi, ulazi u Vodenjaka i Sunce, vladar kuće parova Vodenjaka. Sada je klima totalno drugačija, puna optimizma i senzualnosti. Igre koje će parovi zaigrati su brižnost, nježnost, vedrina i dobro razumijevanje. U zadnjem dijelu mjeseca imat ćete veliku moć zavođenja, očekujte povoljne okolnosti. Ako tražite sreću, naći ćete je.
RIBE 
Merkur, vladar kuće parova Riba je u kući karijere u prvoj dekadi siječnja 2017. godine i njegov dugačak boravak u ovom području je pri kraju. Sada harmonizira emotivni i profesionalni život. Venera, planeta ljubavi, nalazi se u vašoj 11. kući kroz prve dvije dekade, nagovještava sreću, ispunjavanje nada i mogućnost sjajnog provoda u društvu voljene osobe, u širokom društvenom krugu ili ćete upoznati nekog novog na javnom događaju, grupnom druženju i slično. U vašoj 11. kući nalazi se i Merkur kroz zadnje dvije dekade siječnja i potvrđuje ove mogućnosti. Neke prepreke ćete morati prijeći sredinom mjeseca.


izvor:tarot-horoskop.com/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar