četvrtak, 24. kolovoza 2017.

Vrlo inteligentni, nadareni, osjetljivi, duhovni, “čudni”, neshvaćeni: Jeste li Indigo?


Natprosječno inteligentne i nadarene osobe, ali ujedno i rođeni majstori…


Od 1950-tih godina otkriveno je sve više indigo djece koja su tako prozvana po navodnoj dominantnoj boji njihove aure – indigo plave. Indigo djeca/osobe posebna su upravo po tome što pokazuju neobične psihološke osobine i načine ponašanja. Od rane dobi počinju apstraktno razmišljati, nadareni su za razne aktivnosti i često znaju čak i više od svojih roditelja.

Generacije indigo djece

Američka znanstvenica Lori Johnson detaljno je proučila indigo djecu i podijelila ih u 5 generacija te svakoj pripisala posebne osobine.
Prva generacija/Alfa generacija
U ovu generaciju spadaju djeca rođena između 1958-1968. godine. Karakterizira ih plavo-zeleno-ljubičasti sloj aure. Proces mentalnog sazrijevanja započinje tek u 28. ili 29. godini života i traje oko 7 godina. To razdoblje puno je problema, životnih poteškoća i bolesti. Kasne tridesete razdoblje su oporavka i procvata psihičkih sposobnosti. Intuicija im se produbljuje, a razvija se i iscjeliteljska moć.
Druga generacija/Beta generacija
U drugu generaciju spadaju djeca rođena između 1968-1978. godine. Kao i Alfa generaciju, Beta generaciju karakterizira mladolik izgled. Čak i do starije dobi izgledaju mlađe od svoje kronološke dobi, a i žive duže. Pravu indigo zrelost dožive tek u četrdesetima.


Treća generacija/Gama generacija
Indigo djeca rođena između 1978-1988. godine. Gama generacija najčešće je dijagnosticirana kao generacija djece s poremećajima u ponašanju ili nekim oblikom hiperaktivnosti. Razdoblje mentalnog sazrijevanja za ovu generaciju je u njihovim kasnim dvadesetima.                                                                                                                     Četvrta generacija/Delta generacija
U ovu generaciju spadaju djeca rođena između 1988-1998. godine. Ova djeca imaju težak pubertet i ponekad su sklona zloupotrebi droga i alkohola te suicidualnom ponašanju. Roditelji ove generacije imaju težak zadatak u odgoju i savjetovanju svoje djece.
Peta generacija/Omega generacija
U posljednju generaciju spadaju djeca rođena između od 1998. godine. Djeca ove generacije imaju probleme u prilagodbi okolini. Postoji opasnost od oboljenja i povlačenja od vanjskog svijeta što je rezultat njihove ekstremne senzibilnosti.
Iako još nema znanstvenih dokaza, profesor Drunvalo Melchizedek tvrdi da unutar DNA strukture Indigo djece postoji genetska promjena. Također, Melchizedek smatra da je IQ čovječanstva naglo porastao s dolaskom indigo djece budući da je među njima prosjek kvocijenta inteligencije 130.                                                                                             

Test – Jeste li Indigo osoba?

Ovaj test je samo smjernica gdje više pozitivnih odgovora upućuje na to da ste možda Indigo osoba, no potrebno je vidjeti auru i detaljnije se testirati…
Odgovarajte sa Da i Ne.


1. Smatrate li se (ili vas drugi smatraju) natprosječno inteligentnom osobom?
2. Da li ste vrlo kreativna osoba, imate mnogo ideja i interesa, volite sami izrađivati stvari itd.?
3. Uvijek morate znati ZAŠTO je nešto takvo kako jeste ili ZAŠTO morate uraditi nešto što vam se kaže?
4. Bili ste prilično buntovni u školi, teško ste prihvatali autoritete ili ste se osjećali buntovno, ali se niste usudili reagirati zbog roditelja?
5. Jeste li još od djetinjstva imali neobjašnjiva stanja poput neraspoloženja, depresije i osjećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla varirati od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima ili mislima o smrti)?
6. Da li smatrate da vam je prvi dio života (djetinjstvo i pubertet) bio težak period?
7. Imate li problema/poteškoća u radu u velikim organizacijama, uslužno orijentiranim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu ‘hijerarhije’?
8. Da li preferirate poslove u kojima ste ravnopravan partner, vođa i možete raditi potpuno samostalno?
9. Da li često osjećate kako je cijeli svijet jedna obitelj i nije vam svejedno što se događa drugom čovjeku na drugom kraju Zemlje?
10. Sposobni ste duboko suosjećati s ostalima ali opet ne podnosite nečiju glupost?
11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili ekstremno emotivno osjetljive (koje se lako mogu rasplakati, rastužiti itd.) odnosno s druge strane skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?
12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napade bijesa ili ljutnje često bez nekog značajnog povoda?                                                                                                               13. Da li je politika nešto potpuno nezanimljivo za vas – imate osjećaj da vaš glas ionako nema nekog utjecaja?


14. Da li ste jedna od onih osoba koje ne mogu pronaći zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrijednostima: karijera, brak, djeca…? Da li osjećate da bi život trebao biti nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja, odlaska i dolaska na posao, produženja vrste, seksa, hranjenja i spavanja?
15. Da li često osjećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promijenite ili poboljšate svijet?
16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i mistiku još od djetinjstva?
17. Da li imate jaku intuiciju i koristite tu sposobnost u životu?
18. Da li imate poteškoća da fokusirate pažnju na jednu stvar osim ako to svjesno ne odlučite ili vam je čak u djetinjstvu utvrđen deficit pažnje, tzv “poremećaj” u ponašanju ili hiperaktivnost?
19. Da li imate iskustva poput: vizija, neobičnih snova, sposobnost predviđanja budućnosti, čitanja tuđih osjećaja i misli itd.?
20. Da li aktivno nastojite saznati koji je smisao vašeg života i cjelokupnog postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?
21. Da li često imate problem sa strpljenjem pogotovo kad su u pitanju stvari iz područja birokracije kao što je npr. čekanje u redovima…?
22. Da li ste izuzetno osjetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?
23. Da li vam je često potrebno vrijeme kad možete biti sami sa sobom da bi obnovili svoju energiju?
Ako je velika većina vaših odgovora DA, moguće je da ste Indigo osoba. 
Napišite u komentaru svoja zapažanja i podijelite ovaj test s ostalima…                          

Karakteristike indigo osoba

Indigo osobe su iznimno kreativne te sposobne raditi više stvari odjednom. Dok obavljaju jednu aktivnost vrlo je moguće da će ih nešto drugo zainteresirati i odvući im pažnju, što znači da su skloni skakati s jedne aktivnosti na drugu.
Imaju problema sa strpljenjem i vrlo se teško nose sa školskim obrazovnim sustavom. Školu smatraju nužnim zlom i jedva čekaju da završi. Iako obožavaju knjige i učenje, nije rijetkost da većina njih prekine školovanje. Zapravo, jako puno indigo djece nikad ni ne završi započete fakultete.


Naime, indigo djeca odbijaju učiti ono što ih ne zanima. Tek kada se pronađu u nekom području, posvećuju mu se u potpunosti i ostvaruju izvanredne rezultate.
Mnogi od njih strastveni su zaljubljenici znanstvene fantastike, mitova, mitologije, parapsihologije – zapravo svega što potiče njihovu maštu i predstavlja im neku vrstu intelektualnog izazova. Upravo zbog toga skloni su povlačenju u svoj svijet mašte i više vole samoću ili pak uski krug najbližih prijatelja ili obitelji.
Dok su neki od njih karakteristični po emotivnoj i fizičkoj osjetljivosti, neki su hladni i tvrdoglavi te pokazuju vrlo malo empatije za druge. No, većina njih osjeća povezanost sa svim ljudima te ponekad sa sobom nose osjećaj velike patnje i boli.
Zbog osjećaja ogromne odgovornosti prema drugima, indigo djeca u najranijoj dobi često preuzimaju ulogu roditelja prema svojoj braći, sestrama i drugima.
Također, čak u ranoj dobi, neobično su svjesni stvarnih problema čovječanstva; poput ekološkog onečišćenja, ratova, gladi ili drugih problema s kojima se susrećemo.
Jedna od vrlo bitnih osobina je njihova iznimno razvijena intuicija koja se ponekad odvija kroz snove ili vizije, ali i kroz niz podudarnosti koje ponekad primjećuju. Najčešće se radi o slutnjama koje se na kraju i ostvare. Dok bi neki mislili da ih prati sreća jer im se ostvarila želja, indigo djeca znaju da svatko sam stvara svoju sreću i ravnaju se upravo po tome, usklađujući se s ritmovima prirode i svojom intuicijom.
Oni su ujedno i „živući“ detektori laži. Zbog dubine i mudrosti u njihovom pogledu, ponekad se čini kao da mogu zaviriti u čovjekovu dušu zbog čega im je gotovo nemoguće slagati. Ne vole laž, ona ih često zbunjuje, rastužuje i ljuti. Trude se živjeti pravedno govoreći istinu. Pokuša li ih netko slagati ili prevariti, njegov plan je u startu osuđen na propast budući da će indigo dijete odmah osjetiti laž ili prijevaru.


Način na koji izražavaju svoju duhovnost primjer je življenja bez osjećaja krivnje i straha. Osjećaju božansko u sebi i svoju duhovnost prihvaćaju kao normalnu činjenicu. Djeluju kao da su rođeni znajući apsolutno sve, kao da na ovaj svijet dolaze sa svim podacima o drugim vremenima, kao da se sjećaju gdje su bili prije no što su stigli na ovaj svijet. Njihov odnos prema Višoj sili je jedinstven, ono je za njih svakodnevna stvarnost, a ne teološka koncepcija.                                                                                                                          

Životni problemi

Većina indigo djece u ranoj dobi često doživi različite oblike zlostavljanja ili neku veliku traumu (poput smrti roditelja, bolesti, odbačenosti itd.). Takva ih iskustva čine senzibilnima i empatičnima te se zbog njih zatvaraju u sebe kako bi pronašli duhovno vodstvo i utjehu. S druge strane, takva ih iskustva mogu dovesti do negativnih sklonosti poput konzumacije alkohola ili droge, delinkventnog ponašanja i suicida.
Kao djeca često su izolirani od prirodne sredine budući da drugi njihove vizije i mudrost često smatraju nekom vrstom poremećaja, bolesti ili mašte. Upravo to pravi je razlog ismijavanja i nerazumijevanja zbog čega se još više povlače u sebe.
Mnogo njih stvrstano je u kategoriju ADHD – Attention Deficit Hyperactivity Disorder ili nekog oblika hiperaktivnosti. Smatralo se da imaju problema s pažnjom, disciplinom te da se teško koncentriraju na nastavne sadržaje.                                                                          No, pravi problem bio je u tome što obrazovni sustav nije dorastao njihovim sposobnostima. Indigo djeca dosađivala su se zbog sporosti i oskudnog sadržaja informacija koje im se u većini škola nudi.
U posljednje vrijeme otvaraju se i brojne ustanove koju takvu djecu tretiraju terapijom glazbe, boja i drugim alternativnim metodama koje olakšavaju njihovo uklapanje u društvo. U Hrvatskoj danas postoji i Udruga Indigo-kristalni most koja pomaže djeci u kreativnom razvoju.


Napišite u komentaru svoja zapažanja i podijelite ovaj test s ostalima…                       izvor i preuzeto sa:atma.hr

1 komentar: