četvrtak, 6. srpnja 2017.

Učinkovita vježba za prevladavanje teških vremena: Dovoljne su samo 3 riječi!

Iznenađujuće jednostavna vježba kojom možete rebalansirati  svoje misli kad se osjećate depresivno


Uostalom, u životu ne može svaka sekunda u danu biti puna osmjeha i sunca; suočavati ćete se s izazovima i osjećat ćete se loše s vremena na vrijeme. Bez tih padova, ne bi cijenili uspjehe, stoga ne očajavajte ako vam je život ponekad težak.
Umjesto toga, kad se događa nešto što vam se baš i ne sviđa, još uvijek možete iz toga nešto naučiti i rasti. Možete rebalansirati svoj um, tako da negativnost ne dominira vašim razmišljanjem.                                                                                                                   

Kako točno to učiniti?

U stvari, vrlo je jednostavno. Sve počinje s psihijatrom Viktorom Franklom, koji je govorio o “volji do smisla“, a ja čvrsto vjerujem u njegov pristup življenja. On predlaže – umjesto da očekujemo nešto od života, trebali bismo pitati – što život očekuje od nas.


U nacističkom koncentracionom logoru svjedočio je ljudskoj sposobnosti pronalaska smisla u svemu i svačemu – čak i u najgoroj vrsti patnje. On je iskoristio svoje iskustvo kako bi izgradio svoj vlastiti način psihoterapije (logoterapije).
Premisa je ovo: morate pokušati shvatiti smisao u svakom trenutku života, bez obzira na to je li negativno, neutralno ili pozitivno.
Dakle,  postoje 3 riječi o kojima  želim da razmislite kada sljedeći put osjetite krajnji očaj i pustoš.                                                                                                                             

Vidim smisao u …

Nakon što ste naučili ove riječi, pokušajte završiti rečenicu pronalazeći smisao u vašoj situaciji. Bez obzira koliko se loše stvari mogu činiti, uvijek postoji trun pozitivnosti skriven u trenutku; sve što morate učiniti je – pronaći ga.


Ove 3 riječi mogu vam pomoći da prevladate mračna vremena s kojima se susrećete i da bolje razumijete plan koji svemir ima za vas.
Morate se zapitati: u ovom trenutku, dok se nosim s ovim izazovima, što život očekuje od mene?
I da, ponekad će život očekivati da budete tužni, da tugujete zbog gubitka, da osjetite očaj, ali kad jednom shvatite da postoji smisao u vašoj patnji, lakše ćete je podnijeti.
Pronalaženje smisla je često prvi korak u procesu ozdravljenja i može vam pružiti razne druge načine na koje se možete nositi s onim što je pred vama. Ono ne može blokirati bol; ali može pružiti utjehu i trenutke kada je bol manja.
Naravno, kada se suočavate s preprekom – koliko god ona bila velika ili mala, korisno je koristiti kombinaciju pristupa. Ovo je samo jedan od mnogih koji se mogu koristiti. Uostalom, smisao je hrana za duh.


Prevod i obrada: atma.hr/preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar