srijeda, 5. srpnja 2017.

Astrološke prognoze do 9. srpnja – Darovi Neba stižu!

Tijekom prve polovice srpnja osjećat ćemo energije Marsa i Sunca u Raku, Merkura, koji već 6. srpnja ulazi u znak Lava, kao i Venere, koja 5. srpnja mijenja znak i ulazi u Blizance.


Prvi aspekt, koji će nam donijeti ovaj mjesec, jest aspekt opozicije koji će činiti tranzitni Mars u Raku i tranzitni retrogradni Pluton u Jarcu. Egzaktan aspekt osjećat ćemo 2. srpnja, ali svakako utjecaj ovog aspekta će se osjetiti i nekoliko dana prije, kao i nekoliko dana poslije egzaktnog aspekta.
Mars u Raku jest Mars koji je u padu. Međutim, to nije Mars koji ne posjeduje snagu. Ali je njegova energija i borbenost dobro skrivena i aktivira se pri posebnim “uvjetima”. Dugo će ovaj Mars trpjeti, prelaziti preko krupnih stvari, ali bilježiti one sitne, svakodnevne.
Ako krenete na njega, neće vam zamjeriti, možda neće ni obratiti pažnju, svakako je najvjerojatnije da neće uzvratiti onako kako ste očekivali.
Ali, ako krenete na nekoga do koga je njemu stalo, ako dodirnete nešto njemu sveto i udarite tamo gdje je najslabiji, onda vam je najbolji savjet da bježite. Odmah i što dalje.
Jer Mars u Raku, kada je “probuđen” i spreman uzvratiti napad, bira najbolnije sredstvo i gađa vas tamo gdje nemate oklop, gdje se niste zaštitili, jer ste vjerovali da nitko ne zna da ste tu slabi. Također, ovaj Mars zna dugo biti pasivan. Stoga, kada se za njega kaže da je u padu, pasivnost je najbolji odraz toga.


Netko će za njega reći kako mu se teško pokrenuti, da je previše lijen, a pritom neće znati za krupne stvari i pobjede koje je ovaj Mars malo prije svog “pasivnog” stanja ostvario, ili se tek sprema učiniti nešto veliko. Stoga, ova “pasivnost” Marsa u Raku, samo je period odmora, koji je njemu itekako potreban, kako bi uspio biti na visini zadatka, koji je sam sebi zadao. Jer, Mars u Raku voli sam sebi nametnuti neku obvezu, neki cilj i vremenski period za koji ga “mora” ostvariti. Ali ne priča o tome.
I kada se odmara, kako bi imao dovoljno energije da uspije u svom naumu, njegova okolina ga često kritizira da ne radi ništa, jer nisu upućeni u ono što će tek uraditi. Toliko je onih ljudi koji se, šokirani, pitaju “Kako?” kada Mars u Raku učini ono što je naumio. Nakon postignutog uspjeha, ovaj Mars ponovo zapada u svoje stanje “pasivnosti”, dok pravi planove za neku sljedeću pobjedu. Svakako, “pasivnost” je samo fizička, jer Mars u Raku konstantno razmišlja i planira.
Oporba tranzitnog Marsa u Raku s retrogradnim Plutonom u Jarcu može se shvatiti kao nagon ka nečem novom, neostvarenom, ali taj nagon ostaje na razini planiranog, jer stvarne životne okolnosti još jednom sijeku niti koje vode do cilja i blokiraju svaki daljnji pokušaj Marsa da uspije.
Može nas pratiti osjećaj da nam sve ide po planu, i taman kada samo na dohvat ostvarenja plana, nešto nas grubo odbaci unatrag i spriječi nas da uspijemo. Također, možda će nas neki stari strahovi pratiti pri započinjanju nekog novog plana pa se može dogoditi da odložimo naše planove za neka “povoljnija” vremena.


Sunce u Raku činit će aspekt kvadrata s tranzitnim Jupiterom u Vagi, dok će istovremeno biti i u trigonu s tranzitnim retrogradnim Neptunom u Ribama. Oba aspekta osjećat ćemo egzaktno već 6. srpnja. Sunce u kvadratu sa Jupiterom doprinosi krupnijim željama, većim planovima i potrebi da se sve ima odmah.                                                                              Doprinosi i pretjerivanju i većem nestrpljenju. Ali, s obzirom da će Sunce biti i u trigonu s retrogradnim Neptunom, vrlo je vjerojatno da nitko od nas neće biti svjestan koliko zapravo pretjerujemo, koliko zapravo želimo nešto i koliko to ne uspijevamo prikriti.
Shodno našim podznacima, ovi aspekti će se odraziti na neke od sljedećih načina:
Podznak Ovan: Vi želite istovremeno budete na dva različita mjesta. Željeli biste ispuniti ono što vaša obitelj očekuje u ovom trenutku od vas, ali također biste željeli otići negdje i ispuniti svoje želje. Maštate i planirate, ali to nikome ne otkrivate.
Podznak Bik: Trenutno ste zabrinuti zbog posla, jer, ako ga nemate, pokušavate ga pronaći. A ako ste zaposleni, trenutni uvjeti rada vam ne odgovaraju. Previše je zahtjeva i obveza, koje vi u ovom trenutku ne možete postići. Pripazite se prehlada, zbog pada imuniteta. Prihvatite pomoć nekoga od prijatelja.
Podznak Blizanci: Vi biste sebi željeli ispuniti svaku pa i onu najmanju želju. I vi to i možete, ali morate pripaziti da ne potrošite više nego što u ovom trenutku možete. Napravite prioritete i ostvarujte ih jedan po jedan. Ili makar pokušajte. Osjećate da vam predstoji uspjeh, krenite mu u susret.
Podznak Rak: Vi već izvjesno vrijeme osjećate kako ste izazvani, ali ne možete definirati što je to konkretno. U sukobu ste s obitelji, jer mislite da vas nitko od njih ne razumije i da vam zamjeraju česte promjene raspoloženja. Povlačite se, osamljujete i vrijeme provodite u razmišljanju. Ovo je dobar period za  izučavanje nekog područja koja vas zanima, ali nikada niste imali vremena da se tome posvetite.


Podznak Lav: Vi ste pomalo uplašeni da se neke vaše tajne mogu saznati. Pa skrivate svaki mogući “trag”. Pomalo ste povučeni u razgovoru s ljudima, jer mislite da će vaš sugovornik primijetiti da vas nešto muči. Opsjedaju vas nejasni strahovi, ono što je bilo, a plašite se da se nekada ne ponovi. Pokušajte se opustiti, da se okružite onima koje volite i na miru razmotrite situaciju u kojoj se nalazite. Ne žele vam svi loše.
Podznak Djevica: Imate puno poziva od prijatelja, ali vas financije koče u ostvarenju svih planova. Iako to nikome ne biste priznali, maštate o ljubavi, o nekome na koga biste se mogli osloniti i o nekome tko bi vas volio. Želite voljeti i biti voljeni.
Podznak Vaga: Previše je obveza, a toliko je stvari koje biste radije radili umjesto onih stvari koje je neophodno uraditi. Pokušajte napraviti balans, tako da se ničega u potpunosti ne odreknete. Pokušajte, jer uspjeh vas očekuje tamo gdje mu se najmanje nadate.
Podznak Škorpion: Trenutno prikupljate snagu i energiju i pravite krupne planove za neku skoriju budućnost. Spremni ste činiti velike stvari, ali čekate pogodan trenutak za početak. Progoni vas osjećaj samoće, iako ste okruženi s mnogo ljudi. Kao da nitko od njih ne razumije vašu bit i ne može vas pratiti. Željeli biste da ne morate uvijek vi biti onaj tko je jak, onaj na čija leđa pada najveći teret i onaj tko bira put. Nikada nikome ne biste priznali koliko čeznete da vas netko čvrsto uhvati za ruku i povede. Da bude pored vas, kao podrška, oslonac i sigurna luka, dok vi ostvarujete svoje snove.                                            

Podznak Strijelac: Zabrinuti ste za nekog prijatelja. Kao da ste svjesni da to što čini možda nije najbolje za njega. Također, svjesni ste da mu predstoji napet period i činite sve kako biste mu olakšali.
Podrška koju dobivate od obitelji vam mnogo znači, iako ste iznenađeni što dobivate. Kao da sada zaista shvaćate da vas oni podržavaju, da se raduju vašim uspjesima i da su ponosni na vas. Upravo takve kakvi jeste.
Podznak Jarac: Vi ste trenutno raspoloženi da druge učite što je najbolje za njih, ali ne želite da to netko čini vama. Okruženi ste ljudima koji ostvaruju neke uspjehe i iskreno se radujete zbog njih. Jer ste svjesni da i vaši uspjesi predstoje.
Prihvatite pozive prijatelja za neki kraći put, za neki izlazak, ili neplanirani provod, jer možete upoznati nekoga vama zanimljivog.
Podznak Vodenjak: Rastrzani ste između onoga što morate zbog drugih i onoga što želite zbog sebe. Previše je onih koji od vas očekuju da preuzmete odgovornost za vlastiti život, da prihvatite neku poslovnu ponudu, dok ste vi mislima daleko i željeli biste otići negdje. Prilika za putovanje vam se pruža, iskoristite je. Ali ne zaboravite vas krupne odluke čekaju kada se vratite.


Podznak Ribe: Spremni ste riskirati, jer smatrate da je sada idealno vrijeme za tako nešto. Svuda vas ima, svuda biste željeli ići i sve bi voljeli probati. Pokušajte pronaći neku mjeru u svemu tome, kako ne biste sebe izložili nekoj opasnosti. Ako razmišljate o nekom ekstremnom sportu, budite sigurni da ste poduzeli sve mjere zaštite, kako biste zaista mogli iskusiti uzbuđenje novog. Prihvatite poziv, izađite, jer ljubav vas čeka.
Rajna Cvetković/astroportal/preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar