nedjelja, 7. svibnja 2017.

Lazarev: Naučite opraštati...

Naučiti opraštati u prijevodu znači prihvaćati Božju volju. Čovjek koji se bori s Bogom nije životno sposoban. Stanica se ne može boriti s organizmom. Zato treba jasno razumijeti da sve dolazi od Boga. Ako je nešto loše u našim životima, to je zapravo rezultat naše nesavršenosti.

Kada sam promatrao bolesti i nesreće koje se čovjeku događaju, vidio sam samo jedan uzrok: nedostatak ljubavi u duši. Bolesti i nesreće ograničavaju naše životinjske instinkte i usmjeravaju nas prema Bogu. Bolestan čovjek postaje bolji, bliži je tome da se posveti duhovnosti. Kada mu se događa nesreća, čovjek postaje stvarni vjernik.
Od posade na brodu u prosjeku 40% su vjernici, 40% su ateisti, a 20% su neopredijeljeni. Međutim, kad počinje jaka oluja, svi su – 100% vjernici. Svi se mole i traže od Boga spasenje. Oluja se završava, opet je 40% vjernika, 40% ateista i 20% neopredijeljenih.

Dakle, da bi oprostili potrebno je osjećati prisustvo Božje volje u svemu i shvatiti da ako imamo neke bolesti, probleme i nesreće to je rezultat naše karme, naše nesavršenosti, a u krajnjoj liniji nedostatka ljubavi u duši.
Stoga nauči oprostiti i prihvatiti Božju volju.

S.N. Lazarev                                                                                                                     izvor i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar