petak, 26. svibnja 2017.

Još jedan razlog da svaki dan govorite Hvala...

Američki psiholog William James je jedan od najčešćih dubinskih razloga prekida veze upravo činjenica da se jedna ili obje osobe ne osjećaju cijenjeno. Stoga kaže kako su dvije male riječi koje mogu spasiti većinu veza – “hvala ti.”

Problem, kaže James, nije u tome da nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti se nekome kada za nas učini nešto lijepo – problem je u tome da često ne percipiramo da je neko uradio nešto lijepo jer je previše obično, prenosi Index.hr. “Hvala ti” se ne smije govoriti samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje pohvalu, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje. “Ali podrazumijeva se da sam zahvalna” – rečenica za koju James kaže da je jedna od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumijeva da smo zahvalni, lijepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumijeva i samo misli da niste primijetili njegov trud.
Isto je i s muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvaliti partnerici na večeri koju je satima pripremala jer im je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da ju on ne cijeni i vremenom se počinju da se udaljavaju. “Hvala ti” – male riječi koje vam mogu spasiti vezu.

1 komentar:

  1. Željela bih sa mnom podijeliti javna svjedočenja o tome kako je isti čovjek kojeg sam vidio na ovom forumu nazvao Dr. Agbazar iz AGBAZARSKOG TEMPLE-a, upravo napravljen za mene, ovaj čovjek je upravo svojom magijom donio mog izgubljenog bivšeg muža u roku od 72 sata. Bila sam udana za svog supruga Alana Evansa, dugo smo bili zajedno i voljeli smo se, ali kad ga nisam uspio roditi 4 godine, napustio me i rekao da ne može više nastaviti, sada tražim načine da ga oporavim dok nisam vidio ovu stranicu dr. Agbazar na njegovu moć. Također mu se obratite za probleme kroz koje prolazite i provjerite vlastitim očima:

    ( agbazara@gmail.com ) ILI WhatsApp na ( +2348104102662 )

    OdgovoriIzbriši