četvrtak, 25. svibnja 2017.

Istraživanje pokazalo: Čitanje knjiga je najbolji način opuštanja...

Istraživanja su pokazala da je najbolji način opuštanja i smanjenja razine stresa – čitanje knjiga.
Čitanje je učinkovitiji i brži načina opuštanja od brojnih drugih metoda kao što su slušanje glazbe, šetnja ili ispijanje čaja.


Samo šest minuta čitanja smanjuje razinu stresa za dvije trećine. Psiholozi vjeruju da je to zato što se mozak koncentrira na čitanje te se tako smanjuje napetost u mišićima i srcu.
Ovo je istraživanje provedeno na sveučilištu Sussex, a volonterima je izmjerena razina stresa i broj otkucaja srca nakon što su prethodno bili podvrgnuti određenim testovima i vježbama.
Nakon što su ih opteretili, volonteri su morali isprobati razne tehnike opuštanja, a pokazalo se da je najučinkovitije bilo čitanje koje je razinu stresa smanjilo za 68 posto.  
                     Slušanje glazbe bilo je nešto manje učinkovito, a smanjio je razinu istresa za 61 posto, šalica čaja ili kave stres je umanjila za 54 posto, dok je šetnja imala učinak od 42 posto.


Naravno kada se već odlučimo za čitanje sljedeći korak je da se odlučimo za izbor literature.
Naš savjet je da čitate duhovnu literaturu jer ćete si tako pomoći ne samo na suptilnoj razini (smirujući efekti na razini uma i inteligencije), već i na višem nivou tj. na nivou duše.
Kao što se tijelo mora hraniti da bi normalno funkcioniralo, tako i dušu moramo zadovoljiti na duhovnom nivou i tada ćemo se osjećati potpuni bez osjećaja neispunjenosti i praznine.


Tu jednostavnu praksu čitanja duhovne literature kao hrane za dušu možemo vrlo lagano uvesti u svoj život i odmah se uvjeriti u nevjerojatno poboljšanje i osjećaja sreće u svim pogledima u životu.
izvor:avadhuta.hr/preuzeto sa:atma .hr

Nema komentara:

Objavi komentar