srijeda, 17. svibnja 2017.

Anđeli čuvari duša...

Anđeli čuvari su bestjelesna svjetlosna bića zadužena za čuvanje ljudi na njihovom zemaljskom putu. Nikada nisu boravili u tijelu. Stvoreni su da provode Božju volju, pomažu ljudima i šire bezuvjetnu ljubav, milost i blagoslov.

Svaki čovjek ima svog anđela koji se brine za njega od trenutka ulaska Duše u tijelo, tijekom cijelog života i prati ga na povratku Duše k Bogu.
Anđeli su posrednici između Boga i ljudi, odnosno božanski glasnici što njihovo ime i govori – grč. angelos znači glasnik.Raspoređeni su u devet anđeoskih zborova, a svaki zbor vodi jedan arkanđeo.
Najpoznatiji arkanđeli su Mihael, Gabrijel, Rafael i Uriel.
Sve religije i kulture imaju anđele čuvare i zaštitnike, možda pod drukčijim imenima, a na Tibetu ih isto zovu protektori (čuvari).
Iako su anđeli cijelo vrijeme uz nas, naša pomalo ograničena čula i buka vanjskog svijeta mogu smetati u komunikaciji. Najbolje ih možemo čuti i osjetiti u tišini i meditaciji.
Anđeli s nama mogu komunicirati kroz snove i vizije, možemo ih čuti kao unutarnji glas ili imati osjećaj prisustva (toplina, ganuće, pozitivna energija). Manje je poznato da dolazak anđela mogu pratiti mirisi cvijeća, voća ili začinskog bilja. Anđeo čuvar javit će se na posebno blizak i prepoznatljiv način.
Najčešće anđele zamišljamo ili vidimo unutarnjim okom kao snop blještave zlatne svjetlosti. Susret s utjelovljenim anđelom događa se relativno rijetko, samo u situacijama kada anđeo treba spasiti nečiji život ili ukazati na veliku životnu misiju – kao naprimjer Mojsiju ili svetom Franji.

Svatko od nas ima svoju osobnu misiju u ovom životu. Naš anđeo čuvar je pratitelj, prijatelj i savjetnik koji nam pomaže tu zadaću ispuniti.
Uz nas je u trenucima velikih odluka, raduje se s nama u svim našim uspjesima, a kada smo tužni briše naše suze. S anđelom čuvarom nikada nismo sami!
Iz knjige Anđeoske kartice – najlakši način komunikacije s anđelima autora Željke Tokić i Dana Šercara

izvor.angels-city.com/prenosi i preuzeto sa: alternativainformacije

Nema komentara:

Objavi komentar