ponedjeljak, 24. travnja 2017.

Meditacija bojama Louise Hay...

Boje su bitan dio našeg života. Svaka boja zrači svojom energijom. Bez obzira u kojem smo godišnjem dobu, okruženi smo bojama. Boje su nam dostupne u svakom trenutku. Ako želimo, naša mašta može biti toliko moćna da nam može donijeti živost i energiju boja kad god to poželimo.


Louise Hay je prije nekog vremena kreirala meditaciju bojama koja vam može pomoći da unoseći živopisne boje prirode u sadašnjost u svoj život unesemo hrabrost, ravnotežu, radost, mir, vjeru, ljubav i razumijevanje. Odvojite nekoliko minuta za ovo zanimljivo obojeno putovanje.

Meditacija bojama

Sada, zatvorite oči. Opustite se i uzmite nekoliko dubokih udaha.
Otpustite napetost tijela. Idemo na putovanje u bojama. Penjemo se na planinu boja. Tijekom ovog putovanja, želim da budete svjesni svog disanja. Svaki put kad udahnete, udahnut ćete boju koja će imati određeni učinak na vaše tijelo.
Na dnu smo planine, planine boja. Ovdje na dnu planine, sve je crveno – trava, cvijeće, drveće, pa čak i zrak. Svaki put kad udahnete, udišete Crvenu. Kako to nastavljate činiti, osjećate da se razina energije podiže. Svakim Crvenim udahom, svi strahovi odlaze daleko i imate hrabrosti biti svoji. Pogledajte oko sebe, sve što vidite je Crveno. Osjetite ovo Crveno…


Revitalizirali smo naša tijela i nastavljamo se penjati na planinu. Stigavši na sljedeću razinu, vidimo da je sada sve Narančasto. Dišite u Narančastoj, svakim udahom. Kako Narančasta boja ulazi u vaše tijelo, osjećate kako odbacujete svoju sputanost i postajete više svjesni svoje fizičko vitalnosti i  mentalne moći. Osjećate se uravnoteženo. Sve što vidite je Narančasto. Osjetite tu Narančastu.
Sada ćemo se popeti na sljedeću razinu. Kada smo stigli, vidimo da je ovdje sve žuto. Sada dišemo u Žutoj, svakim udisanjem. Kako dišete u Žutoj, osjećate da se vaš um širi. Osjetite slobodu stečenu  korištenjem svojih misli. Osjećate kako Žuta zasićuje vaše tijelo srećom i radošću življenja. Pogledajte oko sebe, sve što vidite je Žuto. Osjetite ovu Žutu.
Sada je vrijeme da se popnemo na višu razinu i sada osjećamo veliki mir i tišinu kako ulazimo u Zeleni svijet. Sve na ovoj razini je Zeleno. To je središnja točka u našem penjanju i vrijeme za odmor. Udahnite Zelenu svakim udisanjem. Pogledajte kako boja ulazi u pluća. Osjetite ravnotežu unutar sebe. Zelena umiruje vaše mišiće i opušta tijelo i um. Sve što vidite je Zeleno. Osjetite tu Zelenu.
U redu. Sada smo odmorni. Penjemo se dalje i dolazimo do Plavog platoa. Sve je Plavo. Počinjemo osjećati vječnost. Napustili smo dolinu i naš pogled nema nikakvih ograničenja. Možemo vidjeti nebo i zemlju. Diši u ovoj Plavoj i osjetiti vjeru kako ulazi u tvoje tijelo. Plava uklanja sve strahove. Sve što vidite je Plavo, osjetite tu Plavu.


S tom vjerom u sebi, penjemo se više i postupno ulazimo u Indigo razinu. Diši u ovoj boji i osjeti kako raste vaša intuitivna percepcija. Počinjete uviđati širu sliku, iza malih osobnih problema, kako bi dobili osjećaj životnog putovanja. Diši u Indigo boji svakim udisanjem. Osjetite tu Indigo. Ovo disanje u Indigo boji ispunjava tijelo ljubavlju – prema sebi i cijelom čovječanstvu. Shvatite da smo svi jedna obitelj.
S ovim znanjem, skoro smo plutali planinom dostigavši vrhunac. Ovdje vidimo da se sve pretvorilo u Ljubičastu. Kakao udišemo u ovoj Ljubičastoj boji, čini se da vidimo u vječnost. I iako je nepoznato, ne bojimo se. U sebi imamo hrabrost, ravnotežu, radost, mir, vjeru, ljubav i razumijevanje. Svakim Ljubičastim dahom, osjetite kako razumijevanje istine svemira puni vaše biće. Vaše mane i grijesi odlaze daleko i vidite sebe kao sjajno savršenstvo. Sve što vidite je Ljubičasto. Osjetite tu Ljubičastu.
Sve što smo naučili negdje je daleko u našim umovima. Svako znanje nam u određeno mjesto i vrijeme bude korisno. Uzmite ovo znanje sa sobom i koristite ga u svom životu.


Ovo je dobar dan i radujemo se radosti življenja.
Moje misli i tijelo su u savršenoj ravnoteži. Ja sam skladno biće. ( Louise Hay)
Izvor: www.LouiseHay.com/preuzeto sa:http://www.obiljka.com

Nema komentara:

Objavi komentar