nedjelja, 30. travnja 2017.

Drago Plečko-Stari smo koliko vjerujemo da jesmo

Protokom vremena nastupa fizičko starenje, pad imuniteta i slabljenje vitalnih funkcija. Istočnjački sustavi nude brojne načine usporavanja tog procesa

STARI SMO KOLIKO VJERUJEMO DA JESMO, A IZMJENOM TOG PROGRAMA MOŽEMO DJELOVATI NA IMUNITET, KOŽU, POTENCIJU I ČAK VELIČINU GRUDI KOD ŽENA !

Piše: Drago Plečko                                                                                                           Svjedočanstva:
..Dugi niz godina sam patila od raznih infekcija i artritisa i već nakon 2 mjeseca korištenja vaše terapije one su nestale. Ono što me čudi je kao da su mi nestale bore oko očiju! (M. F., Rijeka)
…Slušam vaš CD. Za potenciju. Rezultati su već sad dobri. Imao sam dva dana za redom dosljednu jutarnju erekciju što do sada godinama nisam imao. Što je super znak…(M.L., Zagreb)                      
                                                                                                     Dr Ellen Langer s Harvarda je osmoricu muškaraca u dobi između 70-80 godina nekoliko dana izolirala u prostoru s odabranim poticajima iz prošlosti. Odjevali su se po modi iz svoje mladosti, gledali crno-bijelu televiziju sa starim emisijama, čitali stare brojeve “Life”-a i smjeli razgovarati samo kao da su se zaista vratili u prošlost. Doista su se pomladili prema kriterijima detaljnih bioloških testova prije i poslije ove znanstvene avanture. Jer su nesvjesno povjerovali da su im se tijela vratila u prošlost.
Još je Michael Murphy na Institutu Esalen dokazao da se pukom autosugestijom kod žena može povećati grudi za jedan, a u jednom slučaju čak dva broja.
Ellen Langer je harvardska znanstvenica koja je dokazala da nesvjesni dio ljudske ličnosti može proizvesti učinak pomlađivanja na tijelu                                                                                                                                                                                                                                                   

Snagu uma su pred mnogo godina prepoznale i stare civilizacije Indije, Japana, Kine i Egipta. Kako je u Indiji produljenje života bilo pravi kult, maharadže su slali karavane učenjaka na sve strane svijeta, kako bi otkrili sve moguće izvore mladosti u koje se tada vjerovalo. Stvorena je tajna nauka Kaja Kalpa koju se opisuje kao niz metoda kojima se vijek produžava iznad svake logički prihvatljive granice.                                                         Stvoren je sustav autosugestivnog djelovanja na tjelesne funkcije, ali baziran na samo jednoj riječi koja sažima cilj, a ne na formulama kakve primjenjuje Zapad u pozitivnim afirmacijama. Za takvo djelovanje na psihu govore da je izvor some, mitskog eliksira mladosti kojeg stvaraju i taoističke prakse. Postoji i desetak mantri za koje se vjeruje da donose dugovječnost.
Vrlo važan dio priče oduvijek je bilo disanje. Zadržavanje daha ili kumbhaka se smatra da usporava metabolizam i produljuje vijek, a taoisti su razvili tzv. „embrionalno disanje“ koje pobuđuje zaspale mehanizme obrane. Kod njih posebnu ulogu igra manipulacija slinom koju se izjednačuje s nektarom. Postoje brojne tvrdnje o fantastično starim ljudima u kineskim planinama, a sve zahvaljujući zapravo toj jednostavnoj praksi.
Najstariji Europljani koji u pravilu nadžive 90 godina, čak i ako odu iz kraja u kojem su se rodili, su porijeklom iz jednog sela u brdima Sardinije. Tek u novije vrijeme talijanski genetičari tvrde da se radi o svojevrsnom „genu dugovječnosti“                                                                                                                                                                                                                                                    
Posebnu ulogu igraju i mudre, različiti položaji tijela i prstiju koji podražavaju „božanski modul“ u mozgu ili vrh jezika i nosa. Za jednu su verziju koja je dobila ime „vježba za supermozak“ provedena istraživanja, a adaptirao ga je veći broj zapadnih liječnika kao dobru prateću praksu, osjetno bolju od razvikanih Pet tibetanaca.

Kod rješavanja tinitusa i nekih neuroloških poremećaja karakterističnih za stariju dob Kinezi preporučaju egzotičnu vježbu „božanski bubanj“. No, tu treba biti oprezan jer od desetak verzija koje su u cirkulaciji samo jedna je autentična. Pomaže kod senilnosti ako nije samo neurološkog podrijetla. Kao i vježba „zagrijavanja“ tzv. bubrežnog meridijana kojime se odlijeva energija chi odgovorna za starenje organizma. Poseban sklop tretmana koji podrazumijeva i uporabu kokosova ulja djeluje protiv Alzheimera, ali i oslabljene memorije. Općenito uzevši, mozak je ključni organ u zadržavanju mladosti i to naglašavaju sve komplementarne medicine.      
Širali Mislimov je službeno najstariji čovjek koji je ikada živio. Umro je u 168-oj godini starosti a njegova je dugovječnost pripisivana kefiru, svježem zraku i jednostavnom pastoralnom životu bez stresova                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                                                                          Moj je prvi susret s Himalajama popratio podatak da tamo svega 1% stanovnika starijih od 65 godina boluje od Alzheimerove bolesti dok je taj broj u SAD mjestimično i 20%. Mozak stari sporije, a posljedično i tijelo primjenom himalajskog korijena bogatog sterolima i dva začina od kojih je nevjerojatnu slavu dosegla kurkuma koja nije lijek ni za pola bolesti od onih za koje se prepisuje.
Ponekad je dobre učinke dala i biljka brahmi, a zanimljivo je da je tamo popularna tzv. praval bhasma gotovo identičnog sastava kao i čuveni koralji s Okinave za koje se dugo vjerovalo da su ključni za osobitu dugovječnost stanovnika tog otoka. Tek će kasnije tim eksperata konstatirati da je kod Okinavljana na djelu psiha, fenomen međuljudskih odnosa koji je suportivan za starije osobe. Zgodno je da sam upravo na Himalajama saznao za pripravak od 4 školjke, shankh bhasmu koja je bitna za usporavanje osteoporoze i propadanja velikih zglobova. Tek sam kasnije u praksi to zamijenio organskim izvorima kalcija visoke biološke aktivnosti ali iz našeg podneblja.

Odabere li se svakome ciljani set postupaka tijelu se može vratiti balans, a tako i neke funkcije.
Autor:Drago Plečko   prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar