petak, 21. travnja 2017.

Deepak Chopra-Dopustite Bogu u sebi da se pokaže...

Kako odrastamo, sve nam je teže izražavati svoje istinske osjećaje, želje i težnje, što nas navodi da zaboravimo svoju suštinsku prirodu, slobodan duh i beskrajne mogućnosti koji su nam rođenjem dani. Vrijeme je da ponovno zapalimo plamen u svom srcu i promatramo ga kako raste. Dopustite svojem unutarnjem svjetlu da svijetli…

Potiskivanje želja i osjećaja

Naša je suštinska priroda čist i neograničen duh. Rođeni smo kao blistava bića ljubavi i ovdje smo da predstavljamo ljubav u svijetu. Ipak, mnogi su od nas u djetinjstvu doživjeli nešto što nas je natjeralo da zaboravimo da smo potpuno voljeni i potpuno sposobni primati ljubav. Možda su nam kao djeci, dok smo slobodno pokazivali svoju sreću, samopouzdanje i želje, govorili da pretjerujemo. Malo-pomalo, počeli smo se ustručavati, skrivati svoje istinske osjećaje i darove koje posjedujemo kako ne bismo naišli na neodobravanje, neuspjeh ili sram.


Ako smo teško dobivali potporu od kritikama sklonih roditelja, možda smo podsvjesno vjerovali da bez obzira na svoje uspjehe oni nikada neće biti dovoljni. Pa čak i gore, možda smo mi sami vjerovali da nismo dovoljni, nedovoljno pametni, nedovoljno lijepi, nedovoljno talentirani, nestrpljivi i nedovoljno dobri.

Vi ste ljubav, svjesnost i radost

No istina je da ljubav nije nešto što trebate zaraditi, osvojiti ili zaslužiti. Ljubav je ono što vi jeste. Vaše istinsko biće je čista ljubav, beskrajna svjesnost i neograničena radost. Kroz meditaciju i ostale prakse širenja svijesti, moguće je povratiti svjesnost o suštinskoj prirodi sebe.
Čak i ako ste imali osjećaj manje vrijednosti, vaša je blistava priroda uvijek prisutna, sjaji ispod površine svjesnih uvjerenja i obrazaca koji će početi nestajati kada počnete provoditi vrijeme u prostoru unutarnje tišine, otvarajući se širem stanju svjesnosti.
Kada osvijestite da prava ljubav nema nikakve veze s ničime izvan vas, osjetit ćete plamen u svom srcu. Taj će plamen u početku biti veličine iskre, zatim poput plamena svijeće a naposljetku poput neobuzdane logorske vatre. Tada ćete se probuditi i vaš plamen će progutati sunce, mjesec i zvijezde. U tom trenutku neće postojati ništa osim ljubavi u svemiru, a opet, sva će ta ljubav biti u vašem vlastitom srcu.

Vježba: Sjaj u očima

Uz meditaciju, svjestan unutarnji dijalog moćan je alat za povezivanje sa sobom. Tijekom dana, kad god se pogledate u ogledalo, makar na nekoliko sekundi, pogledajte se u oči i tiho ponovite sljedeće tri afirmacije:


  • Ja sam potpuno neovisna o dobrom i lošem mišljenju drugih ljudi
  • Ja nisam ispod nikoga i nitko nije ispod mene
  • Ja sam neustrašiva kada je riječ o bilo kakvih izazovima
Pogledajte se u oči da biste vidjeli kako se ovi stavovi u njima reflektiraju. Gledajte samo oči, ne izraz svojeg lica. Tražite sjaj u očima koji reflektira plamen vaše duše. Ponavljate li ovu vježbu nekoliko minuta svakoga dana, dogodit će se velike promjene u vašem životu.


izvor deepakchopra.com/prenosi::sensaklub.hr                                                                                                                                       preuzeto sa:http://alternativainformacije.com

Nema komentara:

Objavi komentar