četvrtak, 27. listopada 2016.

21 Zakon Svemira: Ako ih shvatite i slijedite – Univerzum podaruje oslobođenje od karme!

U ezoterijskim krugovima govori se o univerzalnim zakonima koji otkrivaju svijet beskonačnih mogućnosti. Duhovni ih ljudi razumiju i žive u skladu s njima. Za razliku od njih, postoje ljudski zakoni koji ograničavaju, drže vas pod nadzorom; proizašli su iz ega i emocija. Ističe se da je svrha našeg života u materijalnom svijetu upoznavanje duhovnog svijeta, neprestana komunikacija s Bogom mislima, djelima i riječima te spoznaje više duhovne inteligencije nevidljivog svijeta.

Univerzalnih zakona ima mnogo. Oni su izvučeni iz vedskog učenja u kojima se govori o 108 zakona. U svakom slučaju, treba ih poštivati, usvojiti, jer pridonose karmičkom pročišćenju.
  1. Zakon karme – Svrha mu je ostvariti sklad i ravnotežu. Karma se stvara svojim namjerama, mislima, emocijama, riječima i djelima. Da bi se živjelo u skladu, treba razriješiti karmu, otkriti na što je usredotočena.
  2. Zakon mudrosti – Biti mudar znači iskoristiti patnju u ovom životu za upoznavanje samoga sebe. Mudrost je spoznaja što možemo i moramo promijeniti i što ne možemo promijeniti.
  3. Zakon razvoja – Mudrost se stječe duhovnim razvojem. Moramo se uzdignuti iznad svojih emocija i ega kako bismo se razvijali u smjeru duše.
  4. Zakon vibracijske energije – Svi smo mi energija koja se neprestano kreće i duh koji živi u tijelu jer energija ne umire. Ništa u Univerzumu nije stalno, sve se mijenja.
  5. Zakon jedinstva – Svi smo mi dijelovi veće cjeline.
  6. Zakon ljubavi – Ljubav je odgovor na sve, mora biti bezuvjetna; iscjeljuje i sebe i druge.
  7. Zakon obilja – Univerzum uređuje da svatko dobije što mu je potrebno. Pohlepa je iznjedrila pretjerane potrebe.
  8. Zakon Božanskog reda – Vlada u Univerzumu po Božanskom planu.
  9. Zakon zahvalnosti – Važan je dio našeg razvoja razvijanje zahvalnosti za sve što imamo.
  10. Zakon sklada – Treba uvažavati suštinski sklad Univerzuma, živjeti prema univerzalnim zakonima; to znači ne ubijati, ne lagati, ne mrziti, ne krasti. Znači živjeti ljubav i Božansku prirodu.
  11. Zakon očitovanja – Naše razmišljanje oblikuje našu stvarnost. Misli postaju djela, a djela čine našu osobnost.
  12. Zakon nevezanosti – Na Zemlji provodimo tek određeno vrijeme pa se ne bismo trebali previše vezati za materijalno ili za osobe. Previše čvrsta vezanost stvara neravnotežu energije. Potpuna povezanost s Božanskim stvara uravnoteženost.
  13. Zakon stava – Treba biti sposoban upravljati svojim reakcijama; znači, svojim stavom.
  14. Zakon prihvaćanja – Prihvaćanje donosi sklad, otpor proizlazi iz straha. Čovjek često postaje ono čemu se odupire.
  15. Zakon dvojnosti –U univerzumu djeluju dvije sile, yin i yang (u Vedama šiva i šakti)-muška i ženska energija. Mora postojati sklad i ravnoteža.
  16. Zakon trojstva – Tijelo, um i duh. Tijelom upravlja ego, umom inteligencija, a duhom duša (vedski, duhovna duša) i Nad-duša (vedski, Paramatma). Trebaju funkcionirati u skladu i suglasju.
  17. Zakon privlačenja – Privlačite ono što jeste. Dobro se privlači dobrotom. Ljubav se privlači ljubavlju.
  18. Zakon Božanskog – Kada postanemo svjesni Božanskog u sebi, naše ponašanje počinje odražavati tu značajku. 
  19. Zakon ciklusa – Naše živote čine razni ciklusi. Ciklusi u pravilu traju 9 do 12 godina, a život se sastoji od četiri do pet većih ciklusa.
  20. Zakon sudbine – Ukupnost životnih iskustava i pouka koje putem usvajamo. Svi imamo svoju sudbinu, i trebali bismo je ostvariti.
  21. Zakon dharme – Uzvišen red svih stvari treba se uskladiti s univerzalnim zakonom, s Božanskim. Usklađenost dharme utječe na karmu.Postoji još zakona. Vede izjavljuju da ih ima 108, ali se kaže da čovjeku nije dano da sve zna, nije dovoljno napredovao u znanju, poniznosti, u predaji Gospodinu.
    Dobar savjet ostavio je Budha:
    „Mudri su oni koji upravljaju svojim tijelom,
    koji upravljaju svojim jezikom,
    koji upravljaju svojim umom,
    i ostavljaju ono što je pred njima,
    ono što je za njima
    i ono što je između;
    ako na drugu stranu postojanja zakoračiš slobodna uma,
    nećeš se ponovno roditi
    i nećeš se ponovo raspadati.“
                                                                                                                                             preuzeto sa:atma.hr/slika:almadom.ru

Nema komentara:

Objavi komentar