srijeda, 27. srpnja 2016.

Lako za napraviti, tako ukusno i kremasto: Točkasta torta “MILKA” (bez pečenja)

Danas donosimo odličan i jednostavan recept koji će svi voljeti: Čokoladna crno bijela torta “Milka” bez pečenja, koju možete napraviti za samo pola sata!                                                                                            

Sastojci:

  • 1 l mlijeka (vrsta mlijeka po želji)
  • 10 žlica smeđeg šećera (smanjiti količinu ukoliko je mlijeko zaslađeno, npr rižino)
  • 3 pudinga od vanilije
  • 300 grama mliječne ili tamne čokolade (izvorno ide mliječna Milka, ali vi stavite po želji)
  • 100 grama bijele čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • keks po želji (oko 200 gr, probajte Grandcereale, Petit Beurre, Plazma)                                                                                  

    Priprema:

    U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.
    Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.
    Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.
    U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.
    Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.
    Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.                                                                                                                                              Odstranite kalup i, to je to.
    Tortu dekorirati po želji.
    U slast!
    izvori:minimagazin.info i atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar