keks po želji (oko 200 gr, probajte Grandcereale, Petit Beurre, Plazma)
Priprema:
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.
Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.
Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.
U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.
Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.
Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to.
Tortu dekorirati po želji.
U slast!
Nema komentara:
Objavi komentar