Sastojci
za ovaj recept Kuglof s breskvama i kokosom
Za kalup za kuglof (Ø 22 cm):
malo | masnoće |
Tijesto:
100 g | kokosovog brašna |
100 g | Dr. Oetker Badem štapići |
1 limenka | polovica bresaka (ocijeđena masa 250 g) |
200 g | mekog maslaca ili margarina |
125 g | šećera |
1 | Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić |
5 | jaja (veličine M) |
300 g | pšeničnog brašna |
1 omot | Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo |
100 g | Dr. Oetker Badem mljeveni |
200 ml | kokosovog mlijeka , nezaslađenog |
Za ukrašavanje:
100 g | bijele čokolade |
Priprema
Priprema:
Namastite kalup za kuglof. Kokosovo brašno, osim 1 žlice, i štapiće badema prepržite na tavi bez masnoće do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru. Ostavite breskve da se ocijede i narežite ih na kockice. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
Tijesto:
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Dodajte šećer i sastrugane sjemenke iz mahune vanilije. Svako jaje miješajte oko 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i bademima i naizmjence s mješavinom od badema i kokosovog brašna i kokosovim mlijekom umiješajte u 2 porcije kratko na srednjoj brzini. Umiješajte kockice bresaka. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Min.
Ostavite kolač 10 min. u kalupu. Potom odvojite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.
Ukrašavanje:
Čokoladu krupno usitnite i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dobro ju zatvorite i čokoladu otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri .Vrećicu za zamrzavanje dobro obrišite, odrežite jedan mali kut i dekorativno čokoladu prelijte preko kuglofa. Pospite preostalim kokosovim brašnom. izvor:www.oetkerhr/hr
Nema komentara:
Objavi komentar