petak, 15. srpnja 2016.

Kuglof s breskvama i kokosom-RECEPT-

Sastojci

za ovaj recept Kuglof s breskvama i kokosom

Za kalup za kuglof (Ø 22 cm):

malomasnoće

Tijesto:

100 gkokosovog brašna
100 gDr. Oetker Badem štapići
1 limenkapolovica bresaka (ocijeđena masa 250 g)
200 gmekog maslaca ili margarina
125 gšećera
1Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić
5jaja (veličine M)
300 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
100 gDr. Oetker Badem mljeveni
200 mlkokosovog mlijeka , nezaslađenog

Za ukrašavanje:

100 gbijele čokolade


Priprema

1

Priprema:

Namastite kalup za kuglof. Kokosovo brašno, osim 1 žlice, i štapiće badema prepržite na tavi bez masnoće do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade na tanjuru. Ostavite breskve da se ocijede i narežite ih na kockice. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C
2

Tijesto:

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Dodajte šećer i sastrugane sjemenke iz mahune vanilije. Svako jaje miješajte oko 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i bademima i naizmjence s mješavinom od badema i kokosovog brašna i kokosovim mlijekom umiješajte u 2 porcije kratko na srednjoj brzini. Umiješajte kockice bresaka. Tijesto poravnajte u kalupu. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu.
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 60 Min.

Ostavite kolač 10 min. u kalupu. Potom odvojite kolač iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače.
3

Ukrašavanje:

Čokoladu krupno usitnite i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Dobro ju zatvorite i čokoladu otopite u vodenoj kupelji na slaboj vatri .Vrećicu za zamrzavanje dobro obrišite, odrežite jedan mali kut i dekorativno čokoladu prelijte preko kuglofa. Pospite preostalim kokosovim brašnom.                                                                                                                                    izvor:www.oetkerhr/hr

Nema komentara:

Objavi komentar