Domaći maslac od Indijskih oraščića
Zbog svog nježnog okusa indijski oraščić je mnogima omiljeni snack koji se može kupiti skoro u svakom supermarketu tokom cijele godine.
Indijski oraščić se koristi ne samo kao zakuska, nego i u salatama, slatkišima, namazima i jelima od povrća.
Od njega se pravi i maslac koji ima delikatesan okus.
Sastojci:
- 2 šalice neslanih prepečenih Indijskih oraščića
- 2-3 žličice ulja po izboru
- ¼ čajne žličice soli
- 1 čajna žličica šećera (po želji)
Priprema:
U blenderu, meljite sve sastojke 30 sekundi. Ako je potrebno, dodajte još 1-2 žličice ulja i ponovno sameljite.
Maslac od Indijskih oraščića možete koristiti kao dip, namaz ili dio drugih jela poput sosa i slatkiša.
Maslac od Indijskih oraščića možete koristiti kao dip, namaz ili dio drugih jela poput sosa i slatkiša.
izvor:alternativa za vas
Nema komentara:
Objavi komentar