subota, 28. listopada 2017.

Louise Hay: Dobrobiti iskrenosti prema sebi

Iskrenost prema sebi je odluka koju morate donositi svakoga dana. Ona je nužna da bismo postali najbolja verzija sebe...                                                                                                         

Ne određuju nas pogreške



Ne postoji pogrešan način izgradnju samopouzdanja. Vaše unutarnje dijete ili unutanji kompas ovdje su da vas vode. Vjerujte mu. Volite sebe i uvijek ostanite vjerni najboljoj verziji sebe.
Iskrenost prema sebi je odluka koju morate donositi svakoga dana.
Nemojte misliti da ste zbog jedne pogreške propali slučaj.
Život je učenje. Katkad donesemo odluku koja je dobra za nas, a katkad ne. To je u redu jer učimo.
Nas ne određuju naše pogreške. Dopustite si da otpustite negativne misli i volite se.
Kada to učinite, primijetit ćete mnoge snažne unutarnje promjene. Neke od njih su:         
                                 


1. Suosjećanje

Kada volimo sebe u svakoj situaciji, učimo biti najbolja verzija sebe. Postajemo suosjećajniji prema sebi, prestajemo se osuđivati zbog prošlih odluka i djela. Učimo iz svojih pogrešaka i idemo dalje. Kada suosjećamo sa samima sobom i s drugima, lakše se prilagođavamo životnim promjenama i brže se oporavljamo od teških situacija.

2. Hrabrost

Dosljednost prema sebi čini nas hrabrima i snažnima. Kada se izazovi i nervoza nagomilaju, mogli biste osjećati pritisak, ali se suočavate s njima dostojanstveno jer ste naučili da se na sebe možete osloniti – da ćete dati sve od sebe, bez obzira hoćete li uspjeti ili nećete!

3. Ugoda

Kada izrazimo sebe, postaje nam ugodnije u vlastitoj koži i teret s ramena nestaje. Samokritičnost se smanjuje, a s vremenom postajemo manje zabrinuti zbog budućih događaja. Osjećamo se ugodno u sadašnjosti i prestajemo nositi teret prošlosti.


Obraćamo pažnju na sadašnjost i osjećamo se ugodno – bez obzira na to gdje se nalazimo.

4. Pozitivnost

Primijetit ćete da se praksom vjerovanja svojem unutarnjem glasu mijenjaju vaši odnosi s drugima. Počet ćete se okruživati osobama koje će vas ohrabrivati da budete svoji. Prestat ćete provoditi vrijeme s ljudima koji vam troše energiju i priklanjat ćete se onima koji potiču ono najbolje u vama.

5. Udovoljavanje svojim potrebama



Zauzvrat živimo sretno i ispunjeno. Naše su potrebe zadovoljene jer vjerujemo u ono što činimo svakoga dana i svakog trenutka. Znamo da zaslužujemo biti sretni, polažemo nade i vjeru u važnost slijeđenja svojih snova.                                                                                                                                                                            izvor i preuzeto sa: sensaklub.hr

Nema komentara:

Objavi komentar