nedjelja, 17. prosinca 2017.

Mlad Mjesec u Strijelcu, Saturn u Jarcu: Čeka nas 7 dana brojnih iskušenja!

Astro prognoza od 15. do 22. 12.


Tranzitni Merkur u Strijelcu, još uvijek je retrogradan i obilježiti će naredni tjedan. Već 15. 12. obrazovati će egzaktnu konjunkciju s tranzitnom Venerom u Strijelcu.                               Bude se demoni prošlosti. Sve ono od čega smo jednom otišli, ali je dio nas ostao prisutan na posljednjem mjestu na kojem smo jednom činili cjelinu, sve se to sada ruši na nas. Jer ne možemo krenuti naprijed, dalje i u susret nečem novom, ako nas duhovi prošlosti bude noću. Pričati ćemo o onome o čemu se šutjelo, pitati ćemo ono što smo uvijek izbjegavali izgovoriti, priznat ćemo emociju i shvatit ćemo da suočavanje s prošlošću može da izliječiti.
Oduvijek smo se divili onima koji pružaju ruke životu, koji zaista žive i ne vise o mogućnostima.
Tranzitno Sunce u Strijelcu obrazovati će aspekt trigona s tranzitnim Uranom u Ovnu (egzaktno 16. 12.) i svi ćemo osjetiti energiju koja nas pokreće, koja čini da idemo tamo gdje nismo planirali, da pričamo s onima o kojima nismo razmišljali i da mijenjamo planove u obostranu korist. Ako planirate susret s nekim, moguće je da će do tog susreta doći ranije od planiranog.


Ovaj tjedan nas očekuje i mladi Mjesec u Strijelcu, 18. 12.. Ovaj mladi Mjesec bit će poseban i po tome što tranzitni Saturn provodi svoje posljednje dane u Strijelcu. Promjene možemo očekivati u onim oblastima života koje su u našim natalnim kartama predstavljene znakom Strijelca.                                                                                                                  Svi oni koji imaju Sunce, Ascendent, Veneru ili Mjesec u Strijelcu, osjetit će utjecaj mladog Mjeseca u Strijelcu. Ovo je dobar trenutak da započnete rad na nekom novom projektu. Povoljan je trenutak za obrazovanje, za susrete s onima koji imaju slične interese, ali i za početak nekih lijepih emotivnih priča.
Ono što je svakako najvažniji događaj u narednom tjednu, ono čemu se mnogi raduju, ali također, mnogi su i uplašeni i ne znaju što očekivati, je ulazak Saturna u znak Jarca, 20. 12. Raduju mu se oni koji imaju neku osobnu planetu u Strijelcu, i koji su prošli kroz svoj osobni pakao tijekom Saturnovog tranzita kroz znak Strijelca. Ne raduju mu se oni koji imaju neku osobnu planetu u Jarcu, također, neće biti lako i onima sa Suncem, Ascendentom, Mjesecom ili Venerom u Ovnu ili Vagi (jer će Saturn u Jarcu obrazovati kvadrat sa Ovnom i Vagom), ali i onima koji te planete imaju u Raku (jer je Saturn u Jarcu u aspektu opozicije s Rakom).
Što konkretno svako od nas može očekivati od tranzitnog Saturna u Jarcu, teško je jasno definirati. Jer oni koji u svojima natalnim kartama imaju Saturna u Jarcu, imat će Saturnov povratak, koji će aktivirati sve natalne aspekte natalnog Saturna.


Svako od nas na jedinstven način će osjetiti utjecaj tranzitnog Saturna u Jarcu. Netko će imati energije, snage i postizati će velike uspjehe. Jer je pripremio “teren” za to, svojim trudom, radom, odricanjem, i opstankom i u najtežim uslovima.                                             Nekoga će samo okrznuti, a neki će osetiti duboke rezove na koži. Neko će spoznati vlastite demone i boriti se sa njima. Neko će odustati od onoga što se prije moralo, i krenuti ka onome što duša osjeća kao ispravno. Brojne veze će prolaziti kroz procese transformacija, brojni odnosi će se prekinuti, jer nisu dovoljno čvrsti, jer emocija nije duboka i iskrena.
Saturn u Jarcu naučit će nas da cijenimo samo ono što je zaista vrijedno. I neće nam uvijek biti lagodno, neće sve teći glatko. Ali će hrabri opstati. Koža će pamtiti sve lekcije koje naučimo u periodu njegovog tranzita u Jarcu. Duša će spoznati pravu vrijednost stvari, cijenit ćemo ono što povezuje prošlost i budućnost, sjetit ćemo se i cijenit ćemo neke stare, skoro zaboravljene zanate. Tranzitni Saturn u Jarcu tražit će posvećenost, suočavanje i predanost.
Sunce, također, mijenja znak i ulazi u Jarca, gdje ćemo već 21. 12. osjećati utjecaj egzaktne konjunkcije Sunca i Saturna u Jarcu. Utjecaj ovog aspekta najviše će osjetiti svi oni koji i u svojim natalnim kartama imaju ovaj aspekt, ali i svi oni koji imaju Sunce, Ascendent, Mjesec ili Veneru na početnim stupnjevima Jarca. Tranzitni Merkur 22. 12. završava svoj retrogradni hod i kreće direktno. Pokrenut će sve ono što je zastalo početkom prosinca, posebno ćemo se aktivirati u prvoj polovini siječnja i uspjeti završiti sve one obaveze koje i danas čekaju svoj red.                                                                                   Svakako da je tjedan pred nama jedan od onih koji sa sobom donosi brojna iskušenja, sukobe, nerazumijevanje i nove planove.


Sada se treba ne opuštati previše, ne dozvoliti struji života da nas navodi tamo kuda naša duša ne želi koračati, treba razjasniti nesporazume, pitati ono što nam je nejasno.
Treba izgovoriti ono što pokreće našu bit, pokazati emociju koja budi svaku našu stanicu i dozvoliti koži da osjeti.
Koža je da se ježi, krv je da se uzburka, duša je da se pronađe u drugoj duši…


Rajna Cvetković / astroportal.in/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar