petak, 15. prosinca 2017.

Mars u Škorpionu (10.12. do 27.01.): Jeste li spremni za igru na sve? Nazad ne postoji!

Mars, planet koji vlada agresijom, snagom, vitalnošću, jedno od svojih sjedišta ima u znaku Škorpiona. Pored Ovna, gdje mu je sjedište, i Jarca u kojem je egzaltiran, ovo je znak u kojem se Mars osjeća kao “svoj na svome”.                                                                            Ovakav položaj Marsa donosi vrlo jak energetski potencijal i razorne moći, posebno ako Mars zauzima izazovne aspekte ka ostalim natalnim planetima.


Mars će u Škorpionu boraviti od 10. 12. 2017. do 27. 01. 2018. godine.
Sve što smo u prethodnim mjesecima tajili i akumulirali kao nezadovoljstvo, sada će izaći na površinu, i to uz veliki prasak! Na globalnom planu, ulazak Marsa u Škorpiona prevodi sukobe s terena diplomacije na teren beskompromisnog vojnog sukoba.
Marsova priroda se u prethodnim mjesecima nije mogla ispoljiti i situacija je u posljednjih mjesec i po dana tinjala. Sada sve kočnice popuštaju i kreće konačni obračun! Nema više prilika da se vode dugi iscrpljujući razgovori o primirju, sada radi princip – metak za metak!


Na individualnom planu, ovo donosi konačno oslobađanje muškom rodu, koji je u prethodnih mjesec i po dana u nekoj vrsti defanzive. Vratit će se ravnoteža u muško-ženske odnose. Odlučni smo staviti točku na odnose koji nas opterećuju i potražiti sreću na nekoj drugoj strani. Ovoga puta s tranzitnim Marsom u Škorpionu, znamo da kompromisa nema, pogotovo ne onog s vlastitom srećom! Igramo na sve!                                                             Ovaj Marsov boravak u Škorpionu prati i Jupiterovo kretanje ovim znakom, što će Marsov učinak dodatno proširiti i osnažiti. Konjunkcija Marsa i Jupitera sama po sebi predstavlja ruku pravde. Mars je ovdje Jupiterov izvršilac. Konjunkcija ove dvije planete će donijeti konačna razrješenja nekih dugih zakonskih sporova, pokrenuti veliki broj izvršenja presuda kao i ostavinskih postupaka.
Sve što je pravno neriješeno dugi niz godina, počevši od 2012. godine, kada je Saturn boravio u Škorpionu, sada će početi dobivati svoj epilog. Na globalnom planu, možemo očekivati zveckanje oružjem na područjima pretežno naseljenim islamskim stanovništvom, uz istovremene napore da se stvari ipak zadrže u okvirima diplomacije.
Od 21. 12., Mars ulazi u sekstil s Plutonom iz Jarca. Budući da je Pluton savršeniji oblik Marsa i predstavlja njegovu višu oktavu, Mars će biti obuzdan i spriječen da izvrši štetne akcije. U ovim danima će sva snaga biti konstruktivno upotrijebljena, a veliki sukobi biti izbjegnuti promišljenim ponašanjem aktera.


Prilika je sada da stvari stavimo pod kontrolu, akcije savršeno isplaniramo i djelujemo samo u slučajevima krajnje nužde. Ovaj aspekt govori i o rješavanju nekog pitanja neočekivano lako, uslijed dobre kontrole obije strane, koje će željeti rasplet.                                             Mars, 17. i 18. 01., zauzima aspekt inkonjunkcije s Uranom koji se nalazi na fiksnoj zvijezdi Al Tais. Ovakav aspekt donosi ishitrene reakcije, padanje u afekt, iznenadni pucanj, nemire u muslimanskom svijetu i generalno na istoku. Ovo su dani u kojima nam je potrebna sva sreća ovog svijeta kako bismo se sačuvali od napada, koji postaju unakrsni.
Naglašena je opasnost vođama, viđenijim osobama, mlađim muškarcima. Ishitrenost, bijes, mržnja, pokazuju svu razornu moć. Iznenadne nesreće, eksplozije, zasjede.
Nije trenutak da krenete u akciju po svaku cijenu, povlačenje je sada neophodno, iako će sa svih strana stizati provokacije. Poželjeti ćemo odreagirati kako nikad nismo, kud puklo da puklo! Ovo su dani iritacije, u kojima je neophodno uzdržavanje od svake akcije! Bijes čeka priliku, a najbezbolnije ga je potrošiti kroz bilo koji vid fizičke aktivnosti.


Za vrijeme Marsovog prolaska kroz znak Škorpiona, Venera će najvećim dijelom biti u znaku Jarca, od kraja prosinca, pa sve do 19. siječnja. Mars i Venera će imati aspekt sekstila, što konačno daje priliku da se ljubavni odnosi uobliče, te da iz silnih “prijateljstava”, “udvaranja” – dobijemo konkretan oblik.                                                      Ovo je period koji će donijeti raščišćavanja sa svime što je u prošlosti ostalo nedorečeno. Bit će ovo prilika da se uspostave čvrste veze zasnovane na obostranom poštovanju i prijateljstvu. Odnosi koji budu započeli će se držati tradicionalnih vrijednosti i vratiti nadu da emotivna stabilnost može postojati i u ludim vremenima.
Marsov tranzit kroz Škorpiona će nas probuditi iz letargije, osmjeliti, ali i izazvati na sukobe. Najvažnije je da dobro procijenimo cijenu svega, jer Marsu u Škorpionu treba vremena da krene (fiksni znak), ali kada se pokrene – nazad ne postoji! Po cijenu svega.


Jovana Milekić / astroportal.in/prenosi i preuzeto sa:atma.hr

Nema komentara:

Objavi komentar