petak, 8. prosinca 2017.

Mario Žuvela-Svako može popunjavati vaše vrijeme ali vaše srce mogu ispuniti samo rijetki!

Svako može popunjavati vaše vrijeme svojom prisutnošću ali vaše srce mogu ispuniti samo rijetki.



Nemojte se dati zavarati lijepim riječima, nježnim osmijesima i dirljivom brižnošću. Sve se to dade glumiti. Glumaca ima na sve strane, među svim vrstama ljudi. Možete malo glume nekada i dopustiti i prihvatiti ali nemojte previše. Uništit će vas. Ne dajte da vas začaraju oni kojima bliješti samo vanjština a sve izunutra je prazno.
Ne dajte se da vas opčinu oni koji vam obećavaju vjernost do groba, oni koji se kune u sve i svašta. Obratite malo pažnju i vidjet ćete da je sve u njihovim riječima lažno, vidjet ćete da nema tu neke velike dubine, ni iskrenosti već traženje samo vlastitog interesa i trenutno zadovoljenje njihovih potreba .  Ne dajte se zarobiti suptilnim umiljavanjima i pretjeranim nježnostima iza kojih se nalaze maske koje ne možete ni zamisliti.


Svako može popunjavati vaše vrijeme svojom prisutnošću ali vaše srce mogu ispuniti samo rijetki. Vodite računa koga primate u svoje srce, jer kada jednom primite uljeza mnogo ćete suza proliti, i mnoge patnje propatiti. Vodite računa jer jednom kada se nađete u mreži laži i manipulacije s teškim ćete mukama izaći iz nje i trebat će vam mnogo vremena dok započnete novi život, život s onim tko će vas istinski voljeti.
Ali kada jednom nađete nekoga tko je vrijedan vaše ljubavi, sve učinite da ga zadržite. Nemojte nekim jeftinim avanturama upropastiti vrijednu priliku života. Budite dosljedni svojim obećanjima, jer vaša veličina je veličina i dosljednost vaše riječi. Ljepota života je u saznanju da postoji neko srce koje kuca za vas i da vaše srce kuca za to isto srce. Kada nađete takvu dušu shvatit ćete koliko vaš svakodnevni život može biti prekrasan i lijep.


autor:Mario Žuvela/www.savjetnikuspjeha.com

1 komentar: