subota, 9. prosinca 2017.

Coelho: Ostani blizu ovakvih ljudi!

Vrijeme blagdana pravo je vrijeme da se okrenemo onima koji su važan dio našeg života i pronađemo vremena za one koji stanuju u našem srcu. Ovi su stihovi dio Coelhove knjige ”Rukopis iz Akre“ i neka vam budu podsjetnik na neizmjernu važnost prijateljstva…                                                                             zbjegavaj one koji vjeruju da su snažniji od tebe jer time zapravo prikrivaju svoju krhkost.


Ostani blizu onih koji se ne boje biti ranjivi, jer oni imaju dovoljno samopouzdanja i svjesni su da u nekim situacijama posrćemo; oni ovo ne smatraju znakom slabosti već znakom ljudskosti.
       Izbjegavaj one koji traže prijatelje samo da bi zadržali određeni društveni status ili otvorili vrata kojima inače ne bi mogli ni prići.


Ostani blizu onih koje zanima otvoriti jedina bitna vrata: vrata do tvojeg srca. Oni nikada neće upasti u tvoju dušu bez tvog pristanka ili ispaliti smrtonosnu strijelu kroz ta otvorena vrata.
Prijateljstvo je poput rijeke: zaobilazi stijene, pokorava se dolinama i planinama, katkad se pretvori u jezero, sve dok vodom ne ispuni kotlinu do vrha, i potom nastavlja svoj put.
Baš kao što rijeka nikada ne zaboravlja da je njezin cilj stići do mora, tako ni prijateljstvo ne zaboravlja da je jedini razlog njegova postojanja voljeti druge ljude.
Paulo Coelho


izvor i preuzeto sa:sensaklub-hr

Nema komentara:

Objavi komentar