petak, 12. svibnja 2017.

5 navika izuzetno privlačnih žena..

Što to opisuje privlačnu ženu, onu koja savršeno komunicira sa svojom ženstvenošću i osjeća se odlično u svojoj koži? Sigurnost, inteligencija ili stav? Jedno je jasno: ona je izuzetno opuštena, osvaja pogledom, pokretom i držanjem. Ali pored toga, ona posjeduje pet izraženih navika koje je izdvajaju u masi drugih.                                                                  

1. Privlačne žene ne ulaze prebrzo u intimne odnose

Ova žena je vrlo opuštena i uživa u ljubavi, ali najradije čeka prije nego što se odluči na intimnost s novim partnerom, posebno ako želi ozbiljnu vezu i predanost. Ona jednostavno zna da brzanje s fizičkim odnosom ima previsoku cijenu. Seks izaziva lučenje oksitocina – “droge” zaljubljenosti, a pod njenim djelovanjem, partner može izgledati kao naša srodna duša, ali se takva iluzija često završava neuspjehom. Poželjne žene vide izlaske kao priliku za upoznavanje. Dok održavaju distancu i objektivnost mogu lakše i pouzdanije procijeniti osobe koje samo traže dobar provod. Takve žene nikuda ne žure i ne dopuštaju da bilo čija nestrpljivost predstavlja i pritisak na njih.

2. One su strastvene u svemu što rade

Dama koja zrači ženstvenošću nije ovisna o svom partneru: ne drži se svom snagom za njega. Muškarac čini njezin život ljepšim, ali on ne predstavlja njezin život. Dok mnoge žene pogrešno spajaju svoj život sa životom partnera u nadi da će dostići izuzetnu bliskost, opuštena i sigurna žena zna da njena neovisnost nije prepreka već šansa za ljepšu i bogatiju vezu. Privlačna je ona žena koja svoj život ispunjava zanimljivim i vrijednim pothvatima, osmišljava ciljeve i dostiže ih, a često ima i potpuno odvojenu karijeru, hobije i bankovne račune.                                                                                                                           

3. One su emocionalno stabilne

Žene koje odlikuje ženstvenost i snaga u velikoj mjeri su stabilne i smirene te znaju kontrolirati svoju ljutnju. Poželjne žene znaju da sreća potječe iznutra, nasuprot svim vanjskim izvorima koji ih okružuju. Zato one stvaraju stabilnost tako što uspijevaju da iz različitih izvora zadovolje svoje emotivne potrebe: njeguju svoj psihički i duhovni život, održavaju dobra prijateljstva, vježbaju, oslobađaju se stresa različitim tehnikama opuštanja tako da s partnerom mogu biti tople, nježne, pune razumijevanja i ljubavi. Ovakve žene znaju da samo uz uravnotežen život mogu imati sretnu i uspješnu vezu.

4. One poznaju svoje granice

Jake i privlačne žene ne plaše se govoriti i slobodno izražavaju stavove. To se naročito odnosi na granice koje žele postaviti u vezi. Žene koje se ponašaju kao “otirači” ne bude želju i interes kod muškaraca. Ženstvene i jake žene nisu toliko zahtjevne niti zahtijevaju poseban tretman. One jednostavno očekuju određenu razinu poštovanja i ne plaše se izraziti svoje potrebe.                                                                                                                          

5. One ne idu “grlom u jagode”

Žena se danas bori s brojnim pritiscima: što jesti kako bi bila vitka, kada je pravo vrijeme za udaju, kada treba početi rađati… Međutim, takva žurba ne samo da ometa razvoj i učvršćivanje ženstvenosti već dovodi i do pogrešnih izbora i posljedičnih tegobnih rastanaka. Privlačna žena sigurna je u sebe i svoje kvalitete, u potpunosti drži uzde života u svojim rukama i prati svoj ljubavni odnos iz dana uz dan. Ako osjeti da to ipak nije iskreno i pravo partnerstvo, radije se odlučuje za samoću, a s moćnom ženstvenošću ta samoća nikada ne traje predugo…

Izvor: Lovesensa.rs /preuzeto sa:atma.hr

2 komentara:

  1. Interesantan tekst,sviđa mi se. Samo me interesuje koje pisao muškarac ili žena ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Neznam da li je tekst pisala zena ili pak muskarac ali je interesantan,slazem se...Veliki pozdrav za vas gospodjo Irena Horvat i hvala vam sto nas vjerno pratite...

    OdgovoriIzbriši